Φωτογραφία: Intime

Euro 2024

Αγγλία: Κούπα ή… αποχώρηση για Σάουθγκεϊτ

11.06.24 | 13:50

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας μετράει και αυτή αντίστροφα, για την πρεμιέρα της, στο Euro 2024, που ξεκινάει την Παρασκευή 14/6.

Τα «τρία λιοντάρια» με τη σειρά τους, ρίχνονται στη «μάχη», αντιμετωπίζοντας τη Σερβία, την Κυριακή 16/6 στις 22:00, στη Veltins Arena, την έδρα της Σάλκε.

Λίγες ημέρες, πριν από την έναρξη του τουρνουά, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ παραδέχθηκε πως ίσως να μην παραμείνει στο πόστο του σε περίπτωση που η Αγγλία δεν καταφέρει να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Συγκεκριμένα, με δηλώσεις του, στη γερμανική Bild τόνισε πως: «Εάν δεν νικήσουμε, πιθανότατα δεν θα είμαι εδώ. Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία. Νομίζω ότι περίπου οι μισοί ομοσπονδιακοί προπονητές φεύγουν μετά από ένα τουρνουά – αυτή είναι η φύση του διεθνούς ποδοσφαίρου.

Είμαι εδώ σχεδόν οκτώ χρόνια τώρα και έχουμε φτάσει πολύ κοντά. Δεν μπορείς να βάζεις συνεχώς τον εαυτό σου μπροστά στο κοινό και να λες “λίγο ακόμα παρακαλώ”, καθώς κάποια στιγμή ο κόσμος χάνει την πίστη του. Αν θέλουμε να είμαστε μεγάλη ομάδα και εγώ θέλω να είμαι κορυφαίος προπονητής, πρέπει να αποδίδεις στις μεγάλες στιγμές».

Το συμβόλαιο του 53χρονου προπονητή λήγει τον Δεκέμβριο, αλλά η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) επιθυμεί να παραμείνει ο Σάουθγκεϊτ ως τεχνικός της Αγγλίας και να οδηγήσει την ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.