Με κρεβάτι αποδυτηρίων και χωρίς τραυματιοφορείς μεταφέρθηκε εκτός η Καπνίση

Ποδόσφαιρο Γυναικών

Απίστευτο και όμως ελληνικό: Με κρεβάτι αποδυτηρίων μεταφέρθηκε εκτός η Καπνίση

18.05.24 | 17:50

Η Καλέση, η Ριμπάνσκα, η Καπνίση…και αύριο ποια;

Σε ένα ακόμα σκηνικό που ντροπιάζει το ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλάδα γίναμε όλοι θεατές.

Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Women’s Football League. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης η παίκτρια της Ένωσης, Μαρία Καπνίση, δέχθηκε μια μπαλιά στο πρόσωπο από διώξιμο αντιπάλου, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και να σωριαστεί στο έδαφος.

Σύσσωμες οι δύο ομάδες έτρεξαν να βοηθήσουν την τραυματία. Όλοι ήταν εκεί και πρόθυμοι να προσφέρουν βοήθεια. Συμπαίκτριες, προπονητές, ο γιατρός του αγώνα. Κάποιοι όμως έλειπαν…! Η ποδοσφαιρίστρια χρειάστηκε να μεταφερθεί εκτός αγωνιστικού χώρου, με κανέναν αρμόδιο να μην βρίσκεται στο σημείο. Κανένας τραυματιοφορέας, κανένα φορείο, μόνο οι άνθρωποι της ομάδας που εντέλει μετέφεραν την παίκτρια με το κρεβάτι των αποδυτηρίων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό

Στην αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό η παίκτρια του «δικεφάλου» του Βορρά, Νικολέτα Καλέση, βρέθηκε στο χορτάρι στο 5ο λεπτό. Οι παίκτριες των «πρασίνων» Νεφρού, Κακαμπούκη και Σιδηρά την μετέφεραν αγκαλιά εκτός αγωνιστικού χώρου. Ναι…ούτε εκεί υπήρχε φορείο και τραυματιοφορείς.

Και ερχόμαστε στο πρόσφατο παρελθόν. Μια εβδομάδα πριν, η αναμέτρηση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την εξ αναβολής 18η αγωνιστική, στιγματίστηκε από τον τραυματισμό της επιθετικού των Κρητικών, Νικόλ Ριμπάνσκα.

Στο 70ο λεπτό η Σλοβάκα έπεσε στο έδαφος τραυματισμένη ξεσπώντας παράλληλα σε λυγμούς. Βλέποντας το σκηνικό αυτό η Νόιχαους, έσπευσε να την βοηθήσει και την μετέφερε παίρνοντάς την αγκαλιά εκτός γηπέδου για να τις προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η ενσυναίσθηση της τερματοφύλακα οδήγησε σε μια όμορφη στιγμή fair play. Αλλά και εδώ υπάρχει ένα αλλά… Γιατί η τερματοφύλακας να κουβαλήσει η ίδια την παίκτρια;
Γιατί για ακόμα μια φορά και κατ’ επανάληψη να γινόμαστε θεατές του ίδιου σκηνικού; Το μόνο που πρέπει να θεωρηθεί ως δεδομένο είναι ότι πρέπει να αλλάξει και πρέπει να αλλάξει σύντομα. Μιλάμε για εξέλιξη, για ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών στην χώρα μας, αλλά η πραγματική ανάπτυξη απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

H ανάρτηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών: