Φιλιππούσης Πηγή Φωτογραφίας: Intime

ΕΠΟ

Απόφαση «σοκ» από τον Άρειο Πάγο για την ΕΠΟ

14.05.24 | 17:53

Γράφει: Θάνος Μπλούνας

Το πολιτικό τμήμα του Άρειου Πάγου (Β1) με την υπ’ αριθ. 659/2004 απόφασή του απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της ΕΠΟ κατά της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, με την οποία το Σεπτέμβριο του 2023 απέρριψε ως κατ’ ουσίαν αβάσιμη την έφεση της ΕΠΟ κατά την Πρωτόδικης απόφασης και δέχθηκε ότι η απόλυση του αναπληρωτή οικονομικού διευθυντή, Ν. Κολιολιού, τον Ιούλιο του 2021, ήταν άκυρη επειδή δεν αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των απολύσεων υπαλλήλων αορίστου χρόνου.

Στο σκεπτικό της πρωτόδικής απόφασης αναφέρεται ότι παρά το γεγονός  ότι ο Κολιολιός αποζημιώθηκε από την ΕΠΟ σα να ήταν υπάλληλος αορίστου χρόνου, το θέμα της απόλυσής του δεν τέθηκε από τον εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ, Ι. Φιλιππούση, στην Εκτελεστική Επιτροπή προκειμένου τα μέλη της ν’ αποφασίσουν αν θα ανανεωθεί ή όχι η σύμβασή του.

Αντί της ενδεδειγμένης πρακτικής, αναφέρει το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης, ο Φιλιππούσης ανέγνωσε την Εκτελεστική Επιτροπή τα ονόματα μόνο των υπαλλήλων της ΕΠΟ για τους οποίους πρότεινε την ανανέωση της σύμβασής τους αλλά όχι το όνομα του Κολιολιού.

Στη συνέχεια ο Κολιολιός ειδοποιήθηκε από τη διευθύντρια προσωπικού της ΕΠΟ ότι η σύμβασή του δεν ανανεώθηκε και αποζημιώθηκε, ως εάν να ήταν υπάλληλος αορίστου χρόνου.

Mε βάση την απόφαση την απόφαση του Aρείου Πάγου η ΕΠΟ πρέπει να προσλάβει τον Κολιολιό στην ίδια θέση που είχε όταν απολύθηκε (αναπληρωτής οικονομικός διευθυντής) και να του καταβάλει ποσό που με τους τόκους υπολογίζεται ότι ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ!