Φωτογραφία: Intime

Διαιτησία

Αποκάλυψη! Ανοίξαμε τον φάκελο της ΚΕΔ – Αυτοί είναι οι 10 κορυφαίοι Έλληνες διαιτητές

21.06.24 | 15:52

Γράφει: Avatar photo

Σήμερα θα παραθέσουμε τα επίσημα στοιχεία που αφορούν τη συνολική απόδοση των διαιτητών κατά τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος και κυπέλλου. Πρόκειται για τις βαθμολογίες των παρατηρητών διαιτησίας που έχει στη διάθεση της η ΚΕΔ και θα παραδώσει στον επόμενο αρχιδιαιτητή και τους συνεργάτες του.

Απαγορεύεται να δημοσιοποιηθούν οι αριθμοί και το σεβόμαστε απόλυτα. Δική μας επιλογή είναι να αναφέρουμε μόνο τους πρώτους δέκα σε κάθε κατηγορία για να μην στιγματίσουμε τους υπόλοιπους. Πιο πολύ το κάνουμε για να προστατεύσουμε εκείνους που  βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις. Θα αναδείξουμε αυτούς που πήγαν καλύτερα από τους άλλους στον πίνακα της Super League. Επίσης θα αναφέρουμε τα ονόματα τους με τυχαία σειρά. Όχι βάσει της επίσημης κατάταξης.

Αυτοί είναι οι 10 καλύτεροι διαιτητές

Περνάμε λοιπόν στο ρεπορτάζ. Οι δέκα καλύτεροι ρέφερι ήταν οι Τάσος Σιδηρόπουλος, Αλέξανδρος Τσακαλίδης, Στέφανος Κουμπαράκης, Σταύρος Τσιμεντερίδης, Άρης Διαμαντόπουλος, Κώστας Πουλικίδης, Παναγιώτης Τσιάρας, Ανδρέας Γκάμαρης, Στάθης Γκορτσίλας και Άγγελος Ευαγγέλου.

Στο κύπελλο είναι στην πρώτη δεκάδα οι Κώστας Τσέτσιλας, Ανδρέας Γκάμαρης, Παναγιώτης Τσιάρας, Αλέξανδρος Κατσικογιάννης, Φώτης Πολυχρόνης, Άρης Βάτσιος, Κώστας Κατοίκος, Κώστας Περράκης, Τάσος Παπαπέτρου και Σπύρος Ζαμπαλάς.

Υπάρχουν επτά διαιτητής του πίνακα που δεν ορίστηκαν στα ματς του κυπέλλου. Ο λόγος για τους Στέφανο Κουμπαράκη, Τάσο Σιδηρόπουλο, Στάθη Γκορτσίλα, Θανάση Τζήλο, Βαγγέλη Μανούχο, Γιάννη Παπαδόπουλο και Βασίλη Φωτιά.

Οι τέσσερις επισημάνσεις για την αξιολόγηση της ΚΕΔ

Πρώτη επισήμανση: Ο Γκάμαρης και ο Τσιάρας διέπρεψαν και στις δύο κατηγορίες. Οι επτά που δεν διαιτήτευσαν αγώνα κυπέλλου δεν είχαν τη δυνατότητα να πετύχουν το ίδιο.

Δεύτερη επισήμανση: Απουσιάζουν αρκετά ονόματα διεθνών ρέφερι. Αυτό δεν σημαίνει ότι βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της σχετικής λίστας/κατάταξης. Απλά δεν συγκαταλέγονται στους καλύτερους της σεζόν 2023-2024.

Τρίτη επισήμανση: Τα στοιχεία αφορούν τους διαιτητές και τις αποδόσεις του στα ματς που διηύθυναν. Όχι όταν ορίστηκαν τέταρτοι ή στο VAR.

Τέταρτη επισήμανση: Κάποιοι διαιτητές σφύριξαν περισσότερα παιχνίδια και πιο δύσκολα από άλλους. Γι’ αυτούς το γεγονός ότι βρίσκονται στην κορυφαία δεκάδα μετράει διπλά. Επίσης άλλοι δεν πήραν πολλές ευκαιρίες γιατί ήταν νέοι στον πίνακα.

Θα έρθει λοιπόν ο νέος αρχιδιαιτητής από το εξωτερικό και θα λάβει γνώση των παραπάνω. Με περισσότερες λεπτομέρειες στην ανάλυση των στοιχείων. Θα έχει ενδιαφέρον η διαχείριση της κατάστασης από την πλευρά του. Γιατί δεν είναι εύκολο να βγάλεις διαιτητή από τον πίνακα που βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα. Διεθνή και μη. Τώρα γνωρίζετε και εσείς τι ισχύει και θα μπορείτε να κρίνετε την κατάλληλη στιγμή τις επιλογές που θα γίνουν για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Θα μπορείτε να κάνετε τις συγκρίσεις και θα πάρετε μία πρώτη γεύση από τη νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί.