Ο Μεντιλίμπαρ χειροκροτεί τους παίκτες του Φωτογραφία: Intime

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

Υπόκλιση της Marca στον Μεντιλίμπαρ: «Ο “Μεντιλόπουλος” των τροπαίων, ο Οδυσσέας που αγνόησε τα εμπόδια»

30.05.24 | 11:57

Τον παρομοίασε με πατέρα των Θεών, Δία, άλλαξε την φωτογραφία του δαφνοστεφανωμένου έφηβου με τη δική του, η Marca δεν έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να επαινεί με την κάθε ευκαιρία τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με αφορμή τις επιδόσεις του από τότε που ανέλαβε τον Ολυμπιακό.

Κι από τη στιγμή που οι Πειραιώτες έφτασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής με την κατάκτηση του Europa Conference League, το κορυφαίο ισπανικό μέσο επέλεξε να δώσει στον Βάσκο ένα νέο επώνυμο:

Το άκρως ελληνικό «Μεντιλόπουλος»!

Και Μεντιλόπουλος… και Οδυσσέας

«Το Europa League με τη Σεβίλλη πριν από ένα χρόνο και το νέο ευρωπαϊκό τρόπαιο, την αμέσως επόμενη χρονιά με τον Ολυμπιακό, έδωσαν μία εντελώς διαφορετική ευρωπαϊκή λάμψη στην πλούσια καριέρα του Μεντιλίμπαρ.

Ο τελικός ήταν μια Οδύσσεια… αλλά ο Μεντιλίμπαρ, όπως και ο Οδυσσέας, κατάφερε να… επιστρέψει στην πατρίδα του ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο!

Ο Ισπανός τεχνικός αποτελεί μέρος της ιστορίας του ευρωπαϊκού, αλλά και του ποδοσφαίρου της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου.

Οδήγησε μια Σεβίλλη που ήταν σε… κρίση στην κορυφή με την κατάκτηση του Europa League το 2023 και το επανέλαβε ακριβώς ένα χρόνο μετά με τον Ολυμπιακό στο Conference League.

Μέσα σε 15 μήνες, ο Βάσκος έχει γευτεί δύο συνεχόμενα ευρωπαϊκά μετάλλια. Δύο θαύματα στη σειρά.

Κανένας ελληνικός σύλλογος δεν είχε γευτεί ποτέ στο παρελθόν την ευρωπαϊκή δόξα. Και το κατάφερε ο Ολυμπιακός χάρη στον «Μεντιλόπουλο» που ως άλλος Δίας ανέβηκε στον Όλυμπο… της Αθήνας.

Στα 63 του χρόνια, έλαβε την «επιβράβευση» της μακράς καριέρας του με δύο συνεχόμενα τρόπαια.