Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης: Η «μοναξιά» του Ζουλ

07.06.24 | 08:52

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Λίγες ημέρες μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Άρη για τη νέα αγωνιστική περίοδο και άπαντες έχουνε σκορπίσει για τις καλοκαιρινές τους διακοπές με τον Άκη Μάντζιο να καλείται να διαμορφώσει το νέο του ρόστερ.

Η παραμονή του Έλληνα τεχνικού στην άκρη του πάγκου είναι η μόνη ανακοίνωση που έχει υπάρξει από πλευράς της ΠΑΕ Άρης στο διάστημα αυτό. Τη σκυτάλη αναμένεται να πάρει ο Χούλιαν Κουέστα μετά την προφορική συμφωνία για νέο συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και από εκεί και πέρα έπεται συνέχεια.

Έτσι διαμορφώνεται το ρόστερ

Σύμφωνα με μία πρώτη εικόνα στο υπάρχον ρόστερ και με δεδομένο τα συμβόλαια που υπάρχουνε αναμένεται για ένα ακόμη καλοκαίρι να υπάρξει διψήφιος αριθμός ανακοινώσεων. Νέων προσώπων δηλαδή που θα κληθούνε να βρούνε χημεία μεταξύ τους για την επίτευξη του βασικού στόχου. Της εξασφάλισης ενός από τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Κι ενώ παραμένει άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι με τους Λορέν Μορόν και Μόουζες Οντουμπάτζο, την παραμονή τους ή πώλησή τους με μεταγραφή, μία από τη θέση όπου αναμένεται να γίνει κίνηση ενίσχυσης είναι αυτή στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Το γιατί; Έχει να κάνει με τη σιγουριά της παρουσίας του Ζαν Ζουλ και μόνο.

Τα δεδομένα για Ζουλ

Ο 26χρονος Καμερουνέζος μέσος αποτελεί ουσιαστικά το μοναδικό καθαρό «εξάρι» που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του Άρη για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Για αυτό και ο Μάντζιος θα ήθελε έναν ακόμη με τα ίδια χαρακτηριστικά του στη λογική να έχει δύο ποδοσφαιριστές στην ίδια θέση.

Στην χρονιά που ολοκληρώθηκε στο πλευρό του Ζουλ στον άξονα της μεσαίας γραμμής υπήρξανε στη διάρκειά της οι Μπίργκερ Βερστράτε, Νέβεν Τζούρασεκ και Βλάντιμιρ Νταρίντα όπως ακόμη και ο Φραν Βέλεθ. Ένα καρέ που δεσμεύεται με συμβόλαιο και για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτό που απομένει να φανεί είναι αν θα μείνουνε και ειδικότερα όσον αφορά τους δύο πρώτους.

Νταρίντα, ο σίγουρος για το κέντρο

Εν ολίγοις τα πάντα θα ξεκαθαρίσουνε μέσα στις επόμενες ημέρες. Και ειδικότερα από τη στιγμή που θα γίνει κάποια κίνηση. Από τη στιγμή που θα βρεθεί ο εκλεκτός του Μάντζιου ώστε να πλαισιώσει όπως αυτός θέλει τον Ζουλ.

Από τους τέσσερις πιο σίγουρος προς παραμονή είναι ο Νταρίντα που παίζει περισσότερο σαν δεκάρι ενώ όσον αφορά τον Βέλεθ έχει αποδείξει ότι εκτός από κεντρικός αμυντικός μπορεί να παίξει και στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Στο δια ταύτα οι επόμενες μέρες θα αποτελέσουνε κριτήριο στο να λύσουνε έναν από τους γρίφους που δείχνουνε να υπάρχουνε για το νέο ρόστερ του Άρη. Ένα από τα κενά που καλείται να καλύψει ο Μάντζιος σε άμεση συνεργασία με τη διοίκηση της ΠΑΕ και τον ισχυρό της άνδρα τον Θόδωρο Καρυπίδη.