Άρης φιλικό Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης: Σκέψεις για το γνώριμο Σοχάου της Αυστρίας

08.06.24 | 09:02

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Ο Άκης Μάντζιος συνεχίζει να βρίσκεται σε φάση διαμόρφωσης του ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου του Άρη, ενώ όλα δείχνουν ότι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στο Σοχάου της Αυστρίας.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης, ήταν ξεκάθαρος προς τον 54χρονο Έλληνα τεχνικό από την πρώτη στιγμή της συμφωνίας τους.

Παρά το γεγονός ότι δεν εξασφαλίστηκε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, πως η προετοιμασία θα γίνει στο εξωτερικό σε αντίθεση με πέρσι.

Μία λογική που βρήκε σύμφωνο τον Μάντζιο στην προσπάθεια για το σύνολό του και να απομονωθεί για μερικές ημέρες εκτός Ελλάδας, αλλά και για να δώσει μία σειρά από δυνατά φιλικά παιχνίδια.

Κι όσο για τη λογική του Σοχάου, ένα προπονητικό κέντρο που βρίσκεται 73 χιλιόμετρα από την πόλη του Γκρατς, δεν επιλέχτηκε τυχαία.

Ο Άρης είχε βρεθεί δύο φορές σε αυτό τη τελευταία τριετία. Η πρώτη ήταν το καλοκαίρι του 2021 με προπονητή του τότε και πάλι τον Άκη Μάντζιο αλλά και έναν χρόνο μετά.

Το καλοκαίρι του 2022 υπό τις οδηγίες του Ουρουγουανού τεχνικού, Χέρμαν Μπούργος, με την τρίτη να είναι τη φετινή χρονιά και πάλι λογικά για ένα δεκαήμερο.

Η διαφορά σε σχέση και με τις δύο συγκεκριμένες προετοιμασίες έχει να κάνει με το ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν θα κληθεί να ετοιμαστεί για παιχνίδια στα πλαίσια ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Τα πάντα πρόκειται να ξεκαθαρίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο Άρης θα κάνει στα τέλη Ιουνίου την πρώτη του συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη και θα έχει μπροστά του ουσιαστικά ενάμιση μήνα για να είναι έτοιμος για την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος.