Άρης Credits Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης: Τα… ελαφρυντικά και η έλλειψη ουσίας

01.09.24 | 11:03

Ήταν μια μέτρια βραδιά για τον Άρη, ο οποίος έδωσε δικαιώματα και έμεινε με απωθημένα, αλλά η προσπάθεια έγινε και το τρίποντο στη συγκομιδή μπορούσε να έρθει, έστω και έτσι.

Ακόμα και η κλισέ «επαγγελματική» νίκη, του «έπαιξε όσο χρειαζόταν», χωρίς να φτάσει στα αγωνιστικά στάνταρ των προηγούμενων αγώνων, σε Περιστέρι και Σέρρες.

Οι αρετές υπάρχουν μεσοεπιθετικά, η ομάδα του Άκη Μάντζιου όμως «βραχυκύκλωσε» και παρότι έχει ποιότητα δεν έδειξε πολλά, σε αντιδιαστολή με την εικόνα αμυντικά, όπου ήταν αρκετά σταθερή, με τη γνωστή συνταγή Κουέστα, Φαμπιάνο και Μπράμπετς.

Ένα αρκετά μοιρασμένο ματς με τον «διαβασμένο» Αστέρα Τρίπολης, που βρήκε τον τρόπο να φύγει με κάτι θετικό από το «Κλεάνθης Βικελίδης», παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ.

«Φωνές» και εκνευρισμός για Παπαδόπουλο

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε «θέματα», αλλά προηγήθηκε στο σκορ, είχε φάση στο… καπάκι με τον Μορόν για το 2-0 και κυρίως τη φάση του 86΄, που «φωνάζει» έντονα για την απόφαση του Γιάννη Παπαδόπουλου να μη μετρήσει το γκολ του Μόντσου, θεωρώντας ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σαμόρα, με τον Άκη Μάντζιο να κάνει σχετική αναφορά στις δηλώσεις του.

Οι λεπτομέρειες κρίνουν έναν αγώνα και μια τέτοια λεπτομέρεια ήταν και αυτή. Οι γηπεδούχοι ήδη είχαν… εκνευριστεί με το πέναλτι που δόθηκε στο 7΄ στον Φρίντεκ, το οποίο πήρε πίσω το VAR, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία.

Οι «κιτρινόμαυροι» φάνηκε να παίζουν με τη… φωτιά, ειδικά μετά το 1-0 και δεν οδηγούνται με 7 βαθμούς στη διακοπή της Stoiximan Super League, λόγω των εθνικών ομάδων, όπως ιδεατά ήθελαν πριν το ματς με τους Αρκάδες.

Το πρόγραμμα δεν ήταν ακριβώς εύκολο, με δυο εκτός έδρας ματς και ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών και οι 5 πόντοι δεν είναι… καταστροφή, για μια ομάδα που δομείται με νέα «υλικά» και-όσο να ΄ναι-χρειάζεται το χρόνο της. Θα υπάρξουν και παρεκκλίσεις και εμπόδια και απώλειες στο νέο «χτίσιμο», ειδικά στην αρχή της χρονιάς, μέχρι να έρθει η «χημεία» και η ταυτότητα.

Ένας βασικός κορμός ωστόσο δείχνει να σχηματοποιείται και θα χρειαστεί υπομονή και πίστωση χρόνου. Ένα λίγο μεγαλύτερο και πιο «ασφαλές» δείγμα αγώνων για να βγουν συμπεράσματα για το πού και αν υπερτερεί και αντίστοιχα που και αν υστερεί ο Άρης σε σχέση με πέρυσι. Ποια είναι η δυναμική και το φετινό «ταβάνι».

Έλειψε η «φλόγα» της κερκίδας

Καταλύτης ήταν και η έλλειψη κόσμου, που μπορούσε να δώσει παλμό, ενέργεια, άλλο ενθουσιασμό στον Άρη, παραπάνω κίνητρα και ώθηση. Αλλά αυτό ήταν δεδομένο a priori και δε πρέπει να μένουμε πάρα πολύ εκεί στην «ανάγνωση» του ματς, όπου υπήρξαν θετικά και αρνητικά, αλλά και «νεκρά» διαστήματα.

Ένας… Μορόν δεν έφερε την «άνοιξη»

Ο Λορέν Μορόν δεν μπόρεσε να φανεί πολύ, γιατί ήταν αποκομμένος και δε τροφοδοτήθηκε σωστά, χάνοντας δυνάμεις και φαιά ουσία, αλλά ούτως ή άλλως έδωσε πολλές μάχες με τους στόπερ του Αστέρα. Είναι όμως ο… Μορόν, έκανε το γκολ στο 1-0 με σεντερφορίσια εκτέλεση και μπορούσε να πετύχει και δεύτερο. «Παλιά του τέχνη κόσκινο» και για αυτό είναι τα «εννιάρια» ολκής, για να τελειώνουν τις φάσεις με… μισή ευκαιρία. Εντέλει, ένας Μορόν δεν έφερε την άνοιξη στους Θεσσαλονικείς, αλλά άνοιξε λογαριασμό για φέτος.

Με…ολοκαίνουρια άκρα και 6/11 νέους

Ο Άρης είχε προβλήματα στη φαντασία και τη δημιουργικότητα στη μεσαία γραμμή, στην πιο γρήγορη σκέψη, για να βγει σε θέση «εκτέλεσης» στην περιοχή του Παπαδόπουλου με ευνοϊκές προϋποθέσεις. Δεν είχε «έκρηξη» και ενέργεια άλλων ματς, όπως ο Σιφουέντες την επιθετικότητα που είχε στις Σέρρες και ο Μόντσου δεν ήταν στο 100% σε όλο το 90λεπτο.

Για αυτό δεν έφτασε σε πολλές κλασικές ευκαιρίες ο Άρης, που «έβγαλε» και λίγο κούραση, χωρίς να παραγνωρίζουμε φυσικά και τη δυναμική και το πλάνο ενός έμπειρου αντιπάλου, που μπορούσε να δημιουργήσει και άλλα προβλήματα στο τρανζίσιον, με βασικό εκφραστή τον Καλτσά. Ωστόσο, ο Άρης είχε 6/11 νέα πρόσωπα σε σχέση με πέρυσι.

Ολοκαίνουρια τετράδα στα άκρα στο ξεκίνημα, με Μάγιο και Φρίντεκ στην άμυνα (η αλήθεια είναι ότι δε βοήθησαν επιθετικά) και τους Σίστο και Ντιαντί μπροστά τους, όχι τόσο πάνω στη γραμμή, όπως συμβαίνει συνήθως με τους εξτρέμ, αλλά με λιγότερο πλάτος, πιο κοντά στους Μορόν και Μάνου Γκαρθία.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε και δυο νέα πρόσωπα με φανέλα βασικού ακόμα, σε σχέση με πέρυσι, τους Σιφουέντες και Μόντσου στον κεντρικό άξονα, για να καλύπτουν χώρους, να «γράφουν» χιλιόμετρα και να μαρκάρουν, όπως και να βοηθούν σε «ξεδίπλωμα» και οργάνωση παιχνιδιού από πίσω, ειδικά στο τρανζίσιον, κάτι όμως που δε «βγήκε» σε απόλυτο βαθμό σε αυτό το ματς.

Άλλος «αέρας» με Μοντόγια – Χρόνος ανασύνταξης και ηρεμίας

Ο Άρης έγινε πιο επιθετικός με την είσοδο του Μοντόγια αντί του Μάγιο στο δεύτερο μέρος και από τον πρώτο ήρθε η ασίστ στο γκολ.

Πλέον, με ηρεμία στη διακοπή θα δουλέψει και άλλο, για να ενσωματώσει τα πρόσωπα που ήρθαν αυτό το καλοκαίρι, κάποια εκ των οποίων αργά, αλλά και κάποια… δώρα της τελευταίας στιγμής από τον Θόδωρο Καρυπίδη, όπως πιθανότατα ο Χουάνκαρ.