Άρης Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Άρης: Το τρίμηνο της αγωνίας με ορόσημο το ΟΑΚΑ

18.02.25 | 00:03

Από τις 17 Φεβρουαρίου 2025 έως τις 17 Μαΐου 2025, η χρονική απόσταση καλύπτει ουσιαστικά τρεις μήνες. Από την επομένη της βαριάς ήττας του Άρη από τον Λεβαδειακό στο γήπεδο “Λάμπρος Κατσώνης”, για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Superleague, έως τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson, ο οποίος θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, όπου θα ξεκαθαρίσει αν η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα καταφέρει να κερδίσει το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ωστόσο, ποια είναι η βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός μέσα στο τρίμηνο που ακολουθεί; Ο Άρης πρέπει να κατακτήσει την 5η θέση της τελικής κατάταξης, μέσα από τα playoffs για τις θέσεις 5-8, τα οποία θα ακολουθήσουν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ταυτόχρονα, ο ΟΦΗ ή ο Αστέρας AKTOR δεν θα πρέπει να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος απέναντι στον Ολυμπιακό ή την ΑΕΚ.

Η ομάδα του Άρη καλείται να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα της χειρότερης εμφάνισης της φετινής της πορείας και της βαριάς ήττας που υπέστη στη Λιβαδειά. Σ’ ένα παιχνίδι όπου η νίκη ήταν μονόδρομος, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, παρά το γεγονός ότι ανέλαβε την ευθύνη μετά το τέλος του αγώνα, παρέμεινε εγκλωβισμένη στους πανηγυρισμούς της εβδομάδας πριν στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, όπου είχε επικρατήσει με σκορ 2-0 του Παναθηναϊκού.

Με την ήττα του αυτή, ο Άρης ουσιαστικά μηδένισε τις ελπίδες του να “αρπάξει” την 4η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και να βρεθεί στην πρώτη τετράδα της φετινής Stoiximan Superleague. Το χειρότερο είναι ότι αυτό συνέβη με μία εξαιρετικά κακή εμφάνιση, η οποία άφησε πικρία στους φιλάθλους της ομάδας, ειδικότερα εκείνους που βρέθηκαν βρεγμένοι στην κερκίδα των φιλοξενούμενων στο “Λάμπρος Κατσώνης”.

Ο Άρης, λοιπόν, παρουσιάστηκε σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας εντελώς διαφορετικός. Από το καλύτερο φετινό του πρόσωπο κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο χειρότερο κόντρα στον Λεβαδειακό, χωρίς να διακρίνεται κάποιος παίκτης για την απόδοσή του. Πλέον, η επόμενη ημέρα φέρνει μια τριάδα παιχνιδιών, όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης καλείται να δείξει αντίδραση. Με τον Παναιτωλικό εντός έδρας, τον Βόλο εκτός και την ΑΕΚ επίσης εντός, ο Άρης πρέπει να ανασυνταχθεί και να δώσει το καλύτερο δυνατό για να κατακτήσει την 5η θέση της τελικής κατάταξης και να περιμένει τον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ.

Αυτό το εξάμηνο των παιχνιδιών, μάλιστα, δεν περιλαμβάνει κάποια ιδιαίτερα ντέρμπι, τα οποία είναι παραδοσιακά το δυνατό σημείο της ομάδας. Ο Άρης έχει καταφέρει να κερδίσει τον Ολυμπιακό με 2-1 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, να ηττηθεί με 2-1 στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, αν και είχε προηγηθεί, να νικήσει τον ΠΑΟΚ με 1-0 στη “Τούμπα”, να φέρει ισοπαλία 0-0 με τον Παναθηναϊκό στην έδρα του και να τον νικήσει 2-0 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, με το μοναδικό μελανό σημείο να είναι η ήττα με σκορ 4-0 από την ΑΕΚ στην “OPAP Arena”.

Όσο για τα παιχνίδια όπου η ομάδα δεν εμφάνισε τη βέλτιστη εκδοχή του εαυτού της; Αυτά ήταν εκτός από τον χθεσινό αγώνα στη Λιβαδειά, οι αναμετρήσεις με τον Αστέρα AKTOR στο “Θόδωρος Κολοκοτρώνης” και με τον Βόλο και τον ΟΦΗ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, όπου η ομάδα ηττήθηκε με σκορ 1-0 και 2-0 αντίστοιχα. Αυτοί οι χαμένοι βαθμοί, αν είχαν μετατραπεί σε νίκες, θα είχαν αλλάξει τη μοίρα του Άρη στη φετινή χρονιά.

Το αν ο Μάρινος Ουζουνίδης καταφέρει τελικά να αλλάξει τη νοοτροπία που φάνηκε χθες στη Λιβαδειά, μένει να το διαπιστώσουμε στην πράξη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, με το πιο σημαντικό, βέβαια, να είναι το βράδυ της 17ης Μαΐου, όταν ο Άρης θα έχει ξεκαθαρίσει αν θα έχει εξασφαλίσει την επιστροφή του στην Ευρώπη.