Αθηναϊκός - ΑΕΚ Credits: aekfc.gr

Τοπικά

Αθηναϊκός: Ανακοίνωσε συνεργασία με την Κ18 της ΑΕΚ

22.07.24 | 16:05

Ο Αθηναϊκός τη νέα σεζόν θα συνεργαστεί με την Κ18 της ΑΕΚ, με σκοπό την προώθηση νεαρών αθλητών της Ένωσης, μέσω των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Το ιστορικό Αθηναϊκό σωματείο την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 11η θέση του δευτέρου ομίλου της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Αθηνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«H Διεύθυνση της Ακαδημίας της ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη σύναψη συνεργασίας με τον ιστορικό σύλλογο του Αθηναϊκού Α.Σ Βύρωνα. Στα πλαίσια της ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας της ΠΑΕ με τον σύλλογο του Αθηναϊκού που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣΑ, θα αγωνίζονται με την ομάδα του αξιολογημένοι από πλευράς ΑΕΚ ποδοσφαιριστές της ηλικιακής κατηγορίας Κ18.

Οι ποδοσφαιριστές αυτοί θα συνεχίσουν να αξιολογούνται κατά την διάρκεια της παρουσίας τους στον Αθηναϊκό και θα είναι υπό την επίβλεψη του αρμόδιου τεχνικού επιτελείου της ΑΕΚ.

Η επιλογή του σωματείου έγινε με πολύ αυστηρά κριτήρια, καθώς μπορεί μεν η ομάδα να αγωνίζεται σε ερασιτεχνική κατηγορία, είναι όμως ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία στην Ελλάδα, με αύξοντα αριθμό 5 στα μητρώα της ΕΠΟ. Αγωνίζεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Βύρωνα, στις οποίες συγκαταλέγεται γήπεδο με χόρτο, πλήρως ανακατασκευασμένο εν όψει της σεζόν 2024-25, χωρητικότητας 5.500 θέσεων.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Θοδωρής Πάλλης και η προετοιμασία αρχίζει σήμερα το απόγευμα (22/7)».