Ο Έλληνας αθλητής στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής κλειστού στίβου για δεύτερη φορά στην καριέρα του Φωτογραφία: Intime

Στίβος

«Χρυσός» Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου (vid)

02.03.24 | 13:54

Ο Μίλτος Τεντόγλου με καλύτερο άλμα στα 8.22 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης.

Ο Έλληνας άλτης, σε έναν τελικό που θύμισε εκείνον της Βουδαπέστης στο παγκόσμιο ανοιχτού, έδειξε γιατί είναι αθλητής μεγάλων αγώνων. Ο τελικός του μήκους εξελίχθηκε σε θρίλερ με μεγάλο αντίπαλο του Τεντόγλου τον Ματία Φουρλάνι.

Ο Τεντόγλου άρχισε τον αγώνα του με άλμα στα 8.22μ. Λίγο πιο μετά, ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι έγραψε ακριβώς την ίδια επίδοση. Ο Έλληνας πρωταθλητής συνέχισε με 7.94μ, και έπειτα με άκυρο άλμα, το οποίο ήταν γύρω στα 8.30μ, ενώ μέχρι και την τρίτη προσπάθεια μόνο ένας είχε άλμα άνω των 8 μέτρων ο Αμερικανός Τζάριον Λόσον (8.06μ).

Στην τέταρτη προσπάθεια, ο Φουρλάνι πήδηξε στα 8.10μ και πέρασε πρώτος όμως αμέσως μετά ο Τεντόγλου τον υποχρέωσε ξανά να βρεθεί στη δεύτερη θέση, αφού έκανε 8.15μ και δεδομένου ότι έχουν την ίδια επίδοση στο καλύτερο άλμα τους χρειάζεται να μετρήσουμε το δεύτερο καλύτερο άλμα για να προκύψει ο νικητής.

Στο πέμπτο άλμα, ο Ιταλός έγραψε 8.04μ και ο Τεντόγλου 8.11μ με αποτέλεσμα να μην αλλάζει η κατάταξη όμως απέμενε η έκτη και τελευταία προσπάθεια.