Ενεργοί στη δράση καθαρισμού της Λίμνης Κερκίνης αθλητές ακαδημιών του Πανσερραϊκού Φωτογραφία: Panserraikos FC

Πανσερραϊκός

Ενεργοί στη δράση καθαρισμού της Λίμνης Κερκίνης αθλητές ακαδημιών του Πανσερραϊκού

05.02.24 | 14:45

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, που τιμάται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, η ΠΑΕ Πανσερραϊκός στήριξε έμπρακτα τη δράση καθαριότητας της Λίμνης Κερκίνης.

Για τον υδροβιότοπο-στολίδι του νομού Σερρών, που αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες, διοργανώθηκε η δράση από το Wake Up Festival και τον οργανισμός Cecropia Hub, με στόχο φυσικά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Έτσι, νεαροί αθλητές της Panserraikos FC Academy, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, τον Υπεύθυνο Ανάπτυξης και προγραμματισμού της ακαδημίας Οδυσσέα Δαρνάκα και τον προπονητή Εύθυμη Θυμιατή, πήραν μέρος στην δράση καθαριότητας που έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής (4/02), με αφετηρία το γραφικό λιμανάκι του Λιθοτόπου, όπου επισκέπτες κάνουν περιήγηση στα νερά της λίμνης.

Η παρουσία των νεαρών αθλητών των «λιονταριών» γέμισε χαρά και ελπίδα για το μέλλον, τόσο τους διοργανωτές, όσο και τους υπόλοιπους εθελοντές, καθώς με όρεξη φόρεσαν γάντια και γέμισαν πολλές σακούλες σκουπιδιών κόντα στο λιμανάκι.

Σε ένα σπάνιο φυσικό περιβάλλον και έναν μοναδικό υδροβιότοπο, όπως η λίμνη Κερκίνη, που πρέπει να διαφυλάσσεται ως κόρην οφθαλμού, ο Πανσερραϊκός έστειλε το δικό του μήνυμα.

Αναλυτικά το μήνυμα των Σερραίων:

«Συγχαρητήρια στους μικρούς αθλητές της Panserraikos FC Academy και στους γονείς τους, που συμμετείχαν στην δράση καθαριότητας της Λίμνης Κερκίνης, που διοργάνωσαν το Wake Up Festival και ο οργανισμός Cecropia Hub».