Ποδόσφαιρο Γυναικών

Εθνικές γυναικών K17 και Κ19: Οι κληρώσεις στην League A

08.06.24 | 13:42

Η εθνική νεανίδων και η εθνική κορασίδων έμαθαν τις αντιπάλους τους στα προκριματικά της League Α σητν οποία θα συμμετάσχουν και θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε σπουδαίες ομάδες.

Πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις της πρώτης προκριματικής φάσης των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Γυναικών 2024-25 για τις κατηγορίες U19 (Νεανίδων) και U17 (Κορασίδων). Τα αντίστοιχα ελληνικά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα αγωνίστούν στη League A. Αναλυτικά.

Η Εθνική Νεανίδων θα συμμετάσχει στον 1ο όμιλο της προκριματικής φάσης της League A με αντιπάλους τη Γερμανία, τη Δανία και το Κόσοβο. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τέταρτες θέσεις των ομίλων θα υποβιβαστούν στη League B.

Οι υπόλοιπες θα παραμείνουν στην κορυφαία κατηγορία. Τα “παράθυρα” διεξαγωγής των αγώνων είναι τα ακόλουθα: 08-16 Ιουλίου, 21-29 Οκτωβρίου και 25 Νοεμβρίου-3 Δεκεμβρίου. Οι χώρες διεξαγωγής των ομίλων θα ανακοινωθούν από την UEFA.

Η Εθνική Κορασίδων θα συμμετάσχει στον 7ο όμιλο της προκριματικής φάσης της League A με αντιπάλους τη Νορβηγία, τη Φινλανδία και τη Λευκορωσία. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τέταρτες θέσεις των ομίλων τους θα υποβιβαστούν στη League B.

Οι υπόλοιπες θα παραμείνουν στην κορυφαία κατηγορία. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο διάστημα 1η Ιουλίου-3 Δεκεμβρίου και οι χώρες διεξαγωγής των ομίλων θα ανακοινωθούν από την UEFA.