Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Αγγλία Credits: X/England

Διεθνή

Euro 2024: Οι… πριγκιπικές συμβουλές του Ουίλιαμ στην αποστολή της Αγγλίας

10.06.24 | 17:31

Η αποστολή της Εθνικής Αγγλίας αναχώρησε σήμερα (10/6) για την Γερμανία, εκεί όπου στοχεύει να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Λίγο πριν την αναχώρησή τους από το «νησί» τα «τρία λιοντάρια» δέχθηκαν την επίσκεψη του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος είναι παράλληλα και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και προσπάθησε να τους τονώσει το ηθικό, δίνοντάς τους παράλληλα και κάποιες συμβουλές που πήρε από τα παιδιά του, ενώ τους ευχήθηκε καλή τύχη στη διοργάνωση, εκεί που όλοι θα θέλουν να τους κερδίσουν.

Αναλυτικά η ομιλία του πρίγκιπα Ουίλιαμ:

«Παιδιά, σκεφτόμουν καθώς ερχόμουν εδώ, τι θα μπορούσα να πω που θα μπορούσε να βοηθήσει»

«Πήγαινα στο σχολείο με τα παιδιά και είπα, “τι να πω στην ομάδα της Αγγλίας;”. Η καλύτερη συμβουλή που πήρα ήταν να τρώτε διπλάσια ποσότητα από ό,τι θα τρώγατε κανονικά. Στη συνέχεια είχα οράματα που σας έβλεπα όλους να τρέχετε με τεράστια κοιλιά και ράμματα στο γήπεδο. Ίσως να λάβετε κάποια με επιφύλαξη τις συμβουλές αυτές.

Το ποδόσφαιρο στα τουρνουά είναι μεγάλη υπόθεση. Όλοι σας είχατε φανταστικές σεζόν, έχω δει όλους σας να παίζετε φέτος, τα πήγατε εξαιρετικά καλά. Το ποδόσφαιρο των συλλόγων είναι τώρα εδώ, το ποδόσφαιρο των τουρνουά εδώ. Όπως κάποιοι από εσάς γνωρίζετε, το ποδόσφαιρο τουρνουά είναι σκληρό και απαιτεί πολύ περισσότερα από όσα έχετε ήδη δώσει. Είχατε μια μακρά σεζόν και θα σας ζητήσω να συνεχίσετε ξανά.

Θα είναι δύσκολο, θα είναι διασκεδαστικό, θα είναι προκλητικό. Θα είναι όλα όσα ονειρευτήκατε ποτέ φορώντας τη φανέλα της Αγγλίας. Όλες οι εμπειρίες που είχατε στο ποδόσφαιρο συλλόγων, θα τις χρειαστείτε στο πίσω μέρος του μυαλού σας για να αντλήσετε από αυτές.

Το μεγαλύτερο πράγμα που έμαθα ερχόμενος και βλέποντας σας όλα αυτά τα χρόνια, σε κάθε αποδυτήριο της Αγγλίας που έχω βρεθεί, είναι η ομαδικότητα. Αυτό που σας έχει εμφυσήσει ο Γκάρεθ όλα αυτά τα χρόνια, νιώθω πραγματικά ότι είστε μια μονάδα, παλεύετε ο ένας για τον άλλον, παίζετε ο ένας για τον άλλον και πραγματικά νοιάζεστε για το αν θα φορέσετε αυτή τη φανέλα. Θέλω να ξέρετε πόσο σημαντικό είναι για όλους εδώ πίσω ότι βγαίνετε εκεί έξω, τα δίνετε όλα, παίζετε για τη φανέλα σας, παίζετε ο ένας για τον άλλον, παίζετε για τη χώρα σας, επειδή όλοι είναι πίσω σας και νοιάζονται πραγματικά για το τι πρόκειται να κάνετε.

Πρέπει επίσης να ξέρετε ότι η ομάδα της Αγγλίας έχει ένα στόχο στην πλάτη της. Όλοι θέλουν να μας νικήσουν. Εσείς έχετε όλο το ταλέντο του κόσμου, είστε μια σπουδαία ομάδα, το ταλέντο από μόνο του δεν θα μας κερδίσει το τουρνουά. Ό,τι μπορείτε να κάνετε, αντλήστε από αυτές τις εμπειρίες σε άλλα σημεία της ζωής σας, μεγαλώνοντας, άλλες εμπνεύσεις, μέλη της οικογένειας, ό,τι κι αν είναι αυτό. Πάρτε το μέσα σας τώρα, αξιοποιήστε το, ανεβάστε τον εαυτό σας γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να το χρειαστείτε.

Σας εύχομαι τα καλύτερα. Θα παρακολουθώ κάθε παιχνίδι. Δεν θα πω τι κάνω στο σπίτι, υπάρχουν μέσα ενημέρωσης στο δωμάτιο, αλλά ασχολούμαστε πολύ με αυτό. Καλή τύχη παιδιά».