Φωτογραφία: Intime

Διεθνή

Ευρωπαϊκή Super League: «20 σύλλογοι είναι πολύ ενθουσιασμένοι με το πρότζεκτ -Συζήτησε με άλλους 30»

22.01.24 | 23:12

Στην περίπτωση της Ευρωπαϊκής Super League φαίνεται ότι στρέφονται αρκετοί σύλλογοι, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο συνιδρυτής της εταιρείας A22 που «τρέχει» τη συγκεκριμένο πρότζεκτ, Aνάς Λαγκαρί.

Όπως φαίνεται, η δικαίωση της ESL από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στη διαμάχη της με την UEFA έχει κάνει τα ιδρυτικά της στελέχη να δρομολογήσουν με άλλον… αέρα τις διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η διοργάνωση.

Αν και και μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της γηραιάς ηπείρου έσπευσαν να τονίσουν πως δεν πρόκειται να υποστηρίξουν τη διοργάνωση που θέλει να ανταγωνιστεί το Champions League, στην Α22 παρουσιάζουν μια διαφορετική εικόνα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Ouest France ο Λαγκαρί, υποστήριξε πως από τις 21 Δεκεμβρίου έχουν γίνει επαφές με πάνω από 50 ευρωπαϊκές ομάδες.

Κρούση σε περίπου 50 συλλόγους για την Ευρωπαϊκή Super League

«Δεν θέλω να πω τα ονόματά τους, επειδή δεν θέλω να τις εκθέσω. Από τις 21 Δεκεμβρίου, μιλήσαμε με περίπου 50 διαφορετικούς συλλόγους. Σχεδόν 20 από αυτούς είναι πολύ, πολύ ενθουσιασμένοι με το πρότζεκτ. Έχουμε ήδη αρκετούς συλλόγους για να αρχίσουμε τη διοργάνωση», ανέφερε ο Λανγκαρί.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ απασχολημένοι με τις συζητήσεις με διαφορετικούς συλλόγους, με ενώσεις φιλάθλων, με ποδοσφαιριστές και με κόσμο που εμπλέκεται στο ποδόσφαιρο σε καθημερινή βάση. Όλοι μας καλούν για να καταλάβουν καλύτερα το πρότζεκτ, επειδή από τη στιγμή που είναι εφικτό και νόμιμο να προτείνεις μια εναλλακτική, όλοι το ψάχνουν. Μπορούμε να εργαστούμε μαζί για να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο».

Ο Λανγκραρί πρόσθεσε ακόμη ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει κάποιο όνομα συλλόγου που έχει πει «ναι». «Ένας σύλλογος που ήδη έχει δεσμευτεί μαζί μας, εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον μας και μας είπε “είναι ακριβώς το ίδιο όπως όταν διασφαλίζεις τη θέση ενός προπονητή και τον απολύεις τις επόμενες εβδομάδες”».