Φωτογραφία: INTIME

Μηχανοκίνητα

Formula 1: Το νέο “χρυσό” συμβόλαιο του Leclerc με τη Ferrari

26.01.24 | 15:11

Ένα μήνα πριν την εκκίνηση του πρωταθλήματος της Formula 1 και η Ferrari αποφάσισε να επεκτείνει πρόωρα τη συνεργασία της με τον Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος πιλότος ήταν από το 2016 μέλος της Ακαδημίας της Scuderia και το 2019 πήρε τη μεγάλη ευκαιρία να οδηγήσει για την πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του σπορ.

Τα χρόνια του Leclerc στη Ferrari

Όταν ο Leclerc κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Raikkonen, έχοντας μόλις μία γεμάτη σεζόν στη Formula 1, όλοι μίλησαν για ένα ρίσκο της Scuderia που έβαλε στο πλευρό του Vettel τον νεαρό πιλότο. Από την πρώτη του χρονιά έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει και έτσι η ομάδα του αποφάσισε πολύ σύντομα να του δώσει το ρόλο του πρώτου πιλότου. Όταν αποχώρησε ο Sebastian Vettel άπαντες περίμεναν ότι ο Μονεγάσκος θα γινόταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην ομάδα αλλά ο Carlos Sainz τον κοίταξε στα μάτια και έχουν δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό δίδυμο.

Το νέο χρυσό συμβόλαιο

Παρά το ότι η περυσινή σεζόν της Ferrari δεν ήταν η καλύτερη και ο Leclerc κινήθηκε στη μετριότητα, η Ferrari έσπευσε να του δείξει ότι ακόμη πιστεύει σε αυτόν. Το συμβόλαιο που του προτάθηκε είναι από τα καλύτερα στο σπορ. Το ακριβές ποσό δεν έχει γίνει γνωστό αλλά μοιάζει δεδομένο ότι οι απολαβές του ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ενώ αν καταφέρει να πετύχει τους στόχους, θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος πιλότος της Formula 1.