Φωτογραφία: Intime

Διαιτησία

Γ.Σταυρίδης: «Δύο σοβαρά διαιτητικά λάθη σε βάρος του Μιχαηλίδη»

20.05.24 | 23:24

Για τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ μίλησε στη «Δίκη στο OPEN» ο πρώην διαιτητής FIFA, Γιώργος Σταυρίδης, κάνοντας λόγο για δύο σοβαρά λάθη εις βάρος του Μιχαηλίδη, που οδήγησαν στην αποβολή του.

«Στην πρώτη κάρτα, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ διώχνει καθαρά την μπάλα και ο αντίπαλος βάζει το πόδι του ακριβώς μπροστά σε αυτό του παίκτη του ΠΟΚ. Αντί να δώσει φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ, προς έκπληξή μας, δίνει φάουλ και κίτρινη κάρτα στον παίκτη του ΠΑΟΚ. Αυτό μας δείχνει ότι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς την κατάλληλη ψυχολογία. Πάντα ο διαιτητής στην αρχή του αγώνα οφείλει να είναι πιο κοντά στις φάσεις, όχι γιατί το λέει ο κανονισμός, αλλά για να δει ποιοι θα του «χαλάσουν» το ματς και ποιοι θα τον βοηθήσουν» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Στην δεύτερη κάρτα κάνει τάκλιν, αλλά δεν τον βρίσκει καθόλου. Δεν είναι φάουλ, είναι ένα ακόμη σοβαρό λάθος. Έχει κάνει δύο λάθη. Έχει δείξει δύο κίτρινες που δεν θα έπρεπε να βγουν. Βέβαια, επειδή η δεύτερη φάση γίνεται μπροστά στον 4ο και στον βοηθό μπορούσαν να ενημερώσουν τον διαιτητή από την ενδοεπικοινωνία για να αλλάξει την απόφασή του.

Αυτοί οι ελίτ που έχουν έρθει, όχι από προηγμένα πρωταθλήματα, κατώτερων από το ελληνικό, δεν έχουν την ψυχολογία ενός ντέρμπι. Παίζουν στη χώρα τους μπροστά σε 5.000 κόσμο και εδώ με 30.000. Είναι θέμα ψυχολογίας. Από την στιγμή που έχουμε φέρει στο παρελθόν καλούς ελίτ, θα έπρεπε για ματς της χρονιάς να στείλουν από νωρίς μέιλ και να πάρουν απάντηση από ποια χώρα θα μπορούσε να έρθει».