Φωτογραφία: Intime

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ BETSSON

Γκουγκουλιάς: «Μας έδωσαν και τα μετάλλια του Παναθηναϊκού»

06.06.24 | 17:57

Γράφει: Βασίλης Ποντικός

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για τα επεισόδια που έγιναν στον τελικό κυπέλλου Ελλάδος Betsson ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό, με το monobala.gr να δίνει το παρών στη διαδικασία.

Το δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ κάλεσε σε απολογία Α) ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Β) Θεόδωρος Καρυπίδης, Πρόεδρος άνω ΠΑΕ, Γ) Άπαντα μέλη αποστολής ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΤΚΕ 2024 (ως καταγεγραμμένα στο σχετικό Φ.Α”).

Την ΠΑΕ Άρης εκπροσώπησε ο Παναγιώτης Μπιλίρης ενώ μάρτυρας ήταν ο γενικός αρχηγός της ομάδας Γιώργος Γκουγκουλιάς.

Όσον αφορά την κλήση του προέδρου του Άρη, ο νομικός εκπρόσωπος της ομάδας ζήτησε να αλλάξει το άρθρο με το οποίο έχει κληθεί ο κύριος Καρυπίδης καθώς είχε  διαπίστευση τόσο για τον αγωνιστικό χώρο όσο και για τους υπόλοιπους χώρους του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γκουγκουλιά, ο πρόεδρος του Άρη δεν προσπάθησε να ασκήσει βία κατά της διαιτητή του αγώνα Στεφανί Φραπάρ, ενώ το μόνο που της είπε ήταν «ντροπή σου μας κατέστρεψες».

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ τόνισε παράλληλα πως είθισται οι αστυνομικοί να συνοδεύουν τους διαιτητές στα αποδυτήρια και ότι ο κύριος Καρυπίδης πήγε απλά να τις διαμαρτυρηθεί.

«Μας έδωσαν και τα μετάλλια του Παναθηναϊκού»

Η κλήση της επιτροπής αφορούσε κι άλλο ένα περιστατικό το οποίο συνέβη στον τελικό κυπέλλου. Και αφορά ότι δεν παρευρέθηκαν οι παίκτες του Άρη να πάρουν τα μετάλλια ηττημένων.

Τον λόγο σε αυτό πήρε ο κύριος Μπιλίρης ο οποίος τόνισε πώς «ενώ είχαμε ενημερωθεί για τη τελετουργικό της απονομής μετά από σύσκεψη που είχε γίνει το πρωί. Ο εκφωνητής δεν μας κάλεσε. Συγκεκριμένα κάλεσε τον MVP του αγώνα και τον Παναθηναϊκό αλλά όχι τον Άρη».

Τον λόγο πήρε ο Γιώργος Γκουγκουλιάς τονίζοντας ότι: «Εγώ δεν άκουσα να μας καλούν, να πάρουμε τα μετάλλια μας και μάλιστα ρώτησα αξιωματούχο της ΕΠΟ όποιος δεν μου έδωσε σαφή απάντηση.

Μάλιστα από την ΕΠΟ, μας έδωσαν στα αποδυτήρια εκτός της κούτας με τα δικά μας μετάλλια και μία κούτα με μετάλλια που προορίζονταν για το τεχνικό team του Παναθηναϊκού την οποία μάλιστα μετά την πήραν πίσω».

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο κύριος Μπιλίρης ο οποίος τόνισε πώς από αμέλεια της ΕΠΟ δεν έγινε η κλήση του Άρη. Απαντώντας στην ερώτηση της προέδρου «για ποιο λόγο δεν σας κάλεσαν να πάρετε τα μετάλλια σας και αν υπάρχει κάποια συμπαιγνία για αυτό».

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι ο κανονισμός προβλέπει μεγάλες ποινές για τους παίκτες που δεν πήραν τα μετάλλια τους. Συγκεκριμένα προβλέπει τιμωρία δύο αγωνιστικών σε κάθε παίκτη που δεν πήρε το μετάλλιό του.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η πλευρά του Άρη έχει διορία μέχρι την Τετάρτη 12/6 να στείλει υπόμνημα, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα παρθεί η απόφαση.