Πηγή: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Η δύσκολη και κομβική απόφαση του Ιβάν Σαββίδη

27.05.24 | 23:05

Υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ για την ανάδειξη του νέου προέδρου της, θα είναι ο Μάκης Γκαγκάτσης όπως προκύπτει τις τελευταίες ώρες, παρά το ότι ούτε ο ίδιος ούτε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν ανακοινώσει το παραμικρό σε επίσημο επίπεδο.

Εφόσον δεν υπάρξει ανατροπή και ο Μάκης Γκαγκάτσης είναι υποψήφιος στις εκλογές της 22ης Ιουλίου, προκύπτει το εξής ερώτημα: Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ;

Το νούμερο δύο πίσω από τον Σαββίδη

Ο Μάκης Γκαγκάτσης δεν αποτελεί ένα απλό μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά, είναι το νούμερο δύο του «δικεφάλου» πίσω από τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ μαζί με τον Κυριάκο Κυριάκο συνθέτουν το δίδυμο των «αρχαιότερων» παραγόντων των «ασπρόμαυρων».

Πιο συγκεκριμένα, ειδικά τα τελευταία χρόνια όπου ο μεγαλομέτοχος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ βρίσκεται στο Ροστόφ και επισκέπτεται την Ελλάδα μόνο για λίγες ημέρες κάθε καλοκαίρι, ο Μάκης Γκαγκάτσης είναι ο άνθρωπος που εκπροσωπεί τον «δικέφαλο» στη Super League και την ΕΠΟ και από τα χέρια του περνάνε σχεδόν όλα τα θέματα της «ασπρόμαυρης» επικαιρότητας, πλην των οικονομικών για τα οποία υπεύθυνη είναι από την πρώτη ημέρα της εποχής Σαββίδη η Μαρία Γκοντσάρεβα.

Η δύσκολη απόφαση

Η «μετακόμισή» του στην ΕΠΟ, εφόσον φυσικά εκλεγεί πρόεδρος, εκ των πραγμάτων θα αφήσει ένα μεγάλο κενό στο διοικητικό και λειτουργικό οργανόγραμμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τον Ιβάν Σαββίδη να καλείται να πάρει την καλύτερη δυνατή απόφαση για τον αντικαταστάτη του, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν τον Ιβάν Σαββίδη, ξέρουν πολύ καλά πως δεν είναι από τους επιχειρηματίες που εμπιστεύονται εύκολα καινούργια στελέχη. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που η πλειοψηφία των κορυφαίων στελεχών σε όλες τις επιχειρήσεις Σαββίδη είναι άνθρωποι που βρίσκονται χρόνια στο πλευρό του, κατηγορία στην οποία σαφέστατα ανήκει ο Μάκης Γκαγκάτσης.