Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ και οι πρώτες αλλαγές

11.06.24 | 12:18

Γράφει: Άκης Γεωργίου

Η εποχή του Μάριου Ηλιόπουλου έχει ήδη ξεκινήσει στην ΑΕΚ, η μετάβαση -λόγω της έντονης παρουσίας του Δημήτρη Μελισσανίδη σε οποιαδήποτε σχετική με το club παράμετρο- δεν είναι απλό εγχείρημα, ωστόσο στόχος της διάδοχης κατάστασης είναι να πάει η «Ένωση» ομαλά στην επόμενη μέρα της.

Αλλάζει κάτι επί της ουσίας;

Με βάση αυτά που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, δεν αλλάζει κάτι σε πρώτο χρόνο σε ότι αφορά το οργανόγραμμα, τα δεδομένα και τα πρόσωπα. Η μοναδική αλλαγή που έγινε (η οποία στην πραγματικότητα δεν ήταν αλλαγή αλλά προσθήκη) ήταν η τοποθέτηση του Κώστα Κετσετζόγλου στη θέση του συμβούλου επικοινωνίας η οποία είχε μείνει κενή μετά την παραίτηση του Γιάννη Καραλή. Από εκεί και πέρα αναμένεται να τοποθετηθούν στην ΠΑΕ άνθρωποι της εμπιστοσύνης του κ. Ηλιόπουλου το αντικείμενο των οποίων θα είναι το οικονομικό κομμάτι.

Συνεχίζει με τα ίδια δεδομένα τουλάχιστον σε πρώτη φάση

Κατά τα άλλα η ΠΑΕ ΑΕΚ συνεχίζει ως έχει, με τον ίδιο αγωνιστικό σχεδιασμό, το ίδιο μπάτζετ, τα ίδια δεδομένα και τα ίδια πρόσωπα. Προφανώς εν καιρώ θα υπάρξουν αλλαγές ωστόσο το mindset που υπάρχει αυτή τη στιγμή και εκφράστηκε αρκετές φορές στη συνέντευξη Τύπου διά στόματος Μελισσανίδη, είναι ότι ο κ. Ηλιόπουλος παραλαμβάνει μια ΑΕΚ έτοιμη και στελεχωμένη προκειμένου να την τρέξει μέχρι να βρει τα πατήματα του.

Η επόμενη μέρα στην καθημερινότητα της ΠΑΕ

Αντιλαμβάνεται ο καθένας πως η επόμενη μέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είναι εντελώς διαφορετική χωρίς τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Η παρουσία του στην καθημερινότητα της ΠΑΕ τα τελευταία 11 χρόνια, ακόμα και τις φορές που δεν ήταν εκεί (!) ήταν από έντονη έως καθηλωτική και επισκίαζε τα πάντα για όποιον ζούσε την ΑΕΚ από μέσα. Γίνεται κατανοητό ότι η μετάβαση δεν θα είναι απλή, ωστόσο είναι μια πραγματικότητα που ο σύλλογος θα πρέπει να διαχειριστεί. Στην εποχή Μελισσανίδη ο ρόλος του στο οτιδήποτε περνούσε από αυτόν. Από το τις στολές της ομάδας μέχρι τον προπονητή. Από τις… αρχιτεκτονικές πινελιές και τις πολεμίστρες μέχρι τα politics του ποδοσφαίρου. Περίπου one man show, με τα θετικά του και τα αρνητικά του.