Σάστρε ΠΑΟΚ Φωτογραφία Intime

ΠΑΟΚ

Η εξήγηση για τον αποκλεισμό του Σάστρε

03.02.24 | 09:38

Γράφει ο Στέργιος Αναστασιάδης

Όπως αναμενόταν, οι ξένοι του ΠΑΟΚ που έμειναν εκτός ευρωπαϊκής λίστας για τη συνέχεια του Europa Conference League, ήταν οι Ιβάν Νάσμπεργκ και Αντρέ Ρικάρντο που δεν είχαν δηλωθεί ούτε στις προηγούμενες, ο Ράφα Σοάρες και ο Γιοάν Σάστρε.

Και αν ο αποκλεισμός του Ράφα Σοάρες δεν συνιστά έκπληξη εξαιτίας της παρουσίας του Γιόνι Όττο, ο οποίος μπορεί με την ίδια ευκολία να αγωνιστεί τόσο στο αριστερό όσο και στο δεξί άκρο της άμυνας, ο αποκλεισμός του Γιοάν Σάστρε προκάλεσε αρκετά σχόλια.

Τα «βαριά χαρτιά» και ο Βιεϊρίνια

Βάσει των επιλογών που έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου για τη στελέχωση της λίστας Α, πάντα σε ότι αφορά τα δύο άκρα της άμυνας, δεν χρειάζεται καμία εξήγηση για την παρουσία των Μπάμπα Ράχμαν και Γιόνι Όττο. Ο πρώτος αποτελεί την μεγαλύτερη «σταθερά» της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο δεύτερος ήρθε για να αποτελέσει το… αντίβαρο του Γκανέζου στα δεξιά.

Από εκεί και πέρα, ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ συμπεριέλαβε στους «εκλεκτούς» του τον Αντελίνο Βιεϊρίνια που εκτός από φυσικός ηγέτης της ομάδας, αποτελεί και έναν ποδοσφαιριστή που χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης και εκτίμησής του, με απόδειξη να αποτελεί το γεγονός πως του έδωσε φανέλα βασικού και στα δύο παιχνίδια με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Δύο οι… μπαλαντέρ

Έτσι, από τη στιγμή που το δεξί άκρο της άμυνας μπορούν να «υπηρετήσουν» οι Γιόνι Όττο, Αντελίνο Βιεϊρίνια αλλά και ο Τόμας Κεντζιόρα αν παραστεί ανάγκη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκρινε πως η ομάδα μπορεί να εξακολουθήσει να πορεύτεται στην Ευρώπη χωρίς τον Γιοάν Σάστρε, ανεξάρτητα από το αν ο Ισπανός τον έβγαλε και με το παραπάνω… ασπροπρόσωπο με τις έως τώρα εμφανίσεις του σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Εν κατακλείδι, ο Λουτσέσκου θα έχει τρεις επιλογές στην Ευρώπη για τα αριστερά της άμυνας και άλλες τόσες για τα δεξιά! Συγκεκριμένα, στο «μέτρημα» για το αριστερό άκρο υπάρχουν οι Μπάμπα Ράχμαν, Γιόνι Όττο και Αντελίνο Βιεϊρίνια, ενώ για το δεξί ο Γιόνι Όττο, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και ο Τόμας Κεντζιόρα.