Παρασκήνιο

Η πώληση του Ατρόμητου, οι νέοι επενδυτές και ο…Μαρινάκης

13.06.24 | 14:00

Ο Γιώργος Σπανός είναι ένας από τους παραδοσιακότερους ιδιοκτήτες ομάδας της Super League και όπως επιβεβαίωσε είναι έτοιμος να παραχωρήσει τον Ατρόμητο. Αυτό από μόνο του αποτελεί σπουδαία είδηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και έρχεται λίγες ώρες μετά την πώληση της ΠΑΕ ΑΕΚ από τον Δημήτρη Μελισσανίδη στον Μάριο Ηλιόπουλο.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην ιστορία είναι το ότι ο άνθρωπος που έχει συμφωνήσει, σχεδόν, σε όλα με τον Γιώργο Σπανό είναι ο Δήμος Στασινόπουλος που για πρώτη φορά θα επιχειρήσει να διεισδύσει και στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ο Στασινόπουλος ήδη ασχολείται με την ομάδα μπάσκετ του Αμαρουσίου αλλά το ποδοσφαιρικό περιβάλλον είναι πιο δύσκολο για τους επιχειρηματίες.

Το deal είναι κλεισμένο και από τις κινήσεις που κάνει μέχρι τώρα ο Ατρόμητος, Φαν Φέερτ, Καρλίτος, Κοσέλεφ, Ουεντραόγκο και φυσικά Πάμπλο Γκαρσία αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι οι στόχοι είναι μεγάλοι για την επόμενη σεζόν. Σε αυτό το δύσβατο μονοπάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Δήμος Στασινόπουλος (ο οποίος όπως ακούγεται δεν θα είναι μόνος του) θα χρειαστεί συμβουλές από έμπειρους ανθρώπους οι οποίοι θα μπορέσουν να τον καθοδηγήσουν στο να κάνει τα σωστά βήματα.

Ένας από τους ανθρώπους -όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες- τον οποίο δεδομένα θα συμβουλευτεί ο νέος ιδιοκτήτης του Ατρόμητου είναι ο προσωπικός του φίλος, Βαγγέλης Μαρινάκης που εδώ και 14 χρόνια πρωταγωνιστεί στο χώρο του ποδοσφαίρου, οπότε η άποψή του για τον τρόπο που θα πρέπει να διαχειριστεί τις καταστάσεις στη νέα του ομάδα ο Δήμος Στασινόπουλος θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Η φιλία Μαρινάκη-Στασινόπουλου κρατάει εδώ και πολλά χρόνια και παρατηρητές του χώρου, λένε πως το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πιο συχνή η επικοινωνία τους. Προφανώς ο εν δυνάμει ιδιοκτήτης του Ατρόμητου ζητάει τη γνώμη του για το επικείμενο deal, γεγονός απόλυτα λογικό.

Μένει να δούμε, αν τελικά προχωρήσει η αγοραπωλησία, τι στάση θα κρατήσει η νέα ηγεσία στα θέματα του ποδοσφαίρου. Θα έχει ουδέτερη θέση ή θα προσχωρήσει στην πλευρά ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού που αυτήν την περίοδο έχει συμμαχήσει για να πάρει την ΕΠΟ;  

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη σεζόν θα έχει νέα πρόσωπα σε κομβικούς ρόλους στο ελληνικό ποδόσφαιρο οπότε θα έχει ενδιαφέρον να φανεί πως αυτά θα λειτουργήσουν κι αν το αύριο θα είναι καλύτερο από το σήμερα