Ο Μαντσίνι στην προπόνηση του Παναθηναϊκού Φωτογραφία: Intime

Παναθηναϊκός

Η θετική ενέργεια που επέστρεψε στο Κορωπί και τo ψυχολογικό boost ενόψει Ολυμπιακού

18.05.24 | 12:01

Το κλίμα στο Κορωπί το τελευταίο διάστημα μόνο καλό δεν ήταν, κάτι που είχαμε αναφέρει στο monobala.gr. Η ψυχολογία ήταν πεσμένη, το ηθικό επίσης, κάτι που «έβγαινε» και στο γήπεδο. Τα αρνητικά αποτελέσματα βάρυναν ακόμα περισσότερο την ομάδα και κάθε μέρα έμοιαζε… μουντή στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού.

Η κατάσταση διαφοροποιήθηκε χθες. Μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας, την απομάκρυνση του Φατίχ Τερίμ και την επιστροφή του Χρήστου Κόντη, τα χαμόγελα επέστρεψαν στο Κορωπί. Είναι χαρακτηριστικές, άλλωστε, οι φωτογραφίες από τη χθεσινή προπόνηση υπό τις οδηγίες του πρώην συνεργάτη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Κόντης μετέφερε ξανά μια θετική ενέργεια στους ποδοσφαιριστές, κάτι που «βγήκε» και στην προπόνηση. Οι ποδοσφαιριστές φάνηκαν να ευχαριστιούνται ξανά την προπόνηση, έβγαζαν περισσοτερη ενέργεια και διάθεση και ο 49χρονος τεχνικός ήταν… σαν να μην έλειψε μια μέρα. Έδινε συνεχώς εντολές για το τι ζητούσε στο πρόγραμμα της προπόνησης, ήταν κοντά στους παίκτες και προσπαθούσε να τους… μπουστάρει στις ασκήσεις, γνωρίζοντας, φυσικά, ότι η ψυχολογία πρέπει να ανέβει ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το μυαλό στο ντέρμπι

Από χθες η συγκέντρωση όλων στην ομάδα είναι στραμμένη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με τη νίκη να είναι αναγκαία προκειμένου να μην μπλέξει η ομάδα αναφορικά με το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτό, άλλωστε, είπε, μεταξύ άλλων, και ο Κόντης στην ομιλία του.

Οι «πράσινοι» έχουν επικεντρωθεί στη μεγάλη μάχη με τους «ερυθρόλευκους» στη Λεωφόρο και σήμερα θα φανεί στις δοκιμές που θα γίνουν αν θα υπάρξουν αλλαγές στο βασικό σχήμα. Δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί και να δούμε μια ενδεκάδα με 2-3 διαφοροποιήσεις. Το βέβαιο είναι ότι πάικτες όπως ο Σένκεφελντ, ο Αϊτόρ και ο Τζούριτσιτς που ήταν είτε εκτός πλάνων, είτε στο περιθώριο, θα ενεργοποιηθούν ξανά.