Ηρακλής, Απόστολος Βέλλιος Credits: Intime

Superleague 2

Ηρακλής: Δυσκολίες για Βέλλιο, αλλά…

16.06.24 | 20:18

Μπορεί η επικείμενη «είσοδος» του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη να προσδίδει δυναμική στον Ηρακλή, πόντους σε κύρος, αίγλη, στοχεύσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι άμεσα το ιδανικό τάιμινγκ για την επιστροφή του Απόστολου Βέλλιου, ένα όνομα που ήδη κυκλοφορεί και… ψιθυρίζεται. Ενός παίκτη που έχει προσφέρει πολλά, έχει δεθεί με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, υπάρχει αμοιβαιότητα και χημεία και ποτέ δεν έκρυψε τα αισθήματά του.

Ο Βέλλιος διαθέτει αναμφίβολα την αγωνιστική ποιότητα, την εμπειρία και το «εκτόπισμα» να βοηθήσει άμεσα, ως ηγετική φυσιογνωμία στα αποδυτήρια και μέσα στο γήπεδο, με την εκτελεστική δεινότητά του. Δεν χρειάζεται καν διάστημα προσαρμογής. Ωστόσο, εγείρονται και μερικά «αλλά».

Το βασικό είναι ότι είναι «δεμένος» με συμβόλαιο στην Τσβόλε, στην Eredivisie, όπως και ότι περνά… όμορφα, ποδοσφαιρικά και οικογενειακά, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το περιβάλλον του. Υπάρχει εμπιστοσύνη, εκτίμηση, καλή συνεργασία με το τεχνικό τιμ και είναι ίσως η κορυφαία συνεργασία για τον 32χρονο Χαλκιδικιώτη φορ εκτός συνόρων, από τους υπόλοιπους οκτώ εκτός Ελλάδας συλλόγους που έπαιζε. Συνεπώς, δεν «καίγεται» να φύγει. Eίναι μια γόνιμη συνεργασία στην Α΄ Ολλανδίας και… περνά καλά.

Από την άλλη, ο Ηρακλής είναι ξεχωριστό κεφάλαιο για τον ίδιο και… σταθερά «ανοιχτή πόρτα». Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γυρίσει. Ίσως όχι τώρα άμεσα. Ενδεχομένως σε μια από τις επόμενες μια-δυο-τρεις μεταγραφικές περιόδους.

Ο Ηρακλής άλλωστε δεν έχει ασχοληθεί τόσο ζεστά με μεταγραφικές υποθέσεις, γενικότερα ως τώρα. Προέχουν διαδικαστικά ζητήματα για την εμπλοκή Μονεμβασιώτη, το θέμα νέου προπονητή (με σταθερά μεγάλο φαβορί τον Μπάμπη Τεννέ), αλλά και το ξεκαθάρισμα του φετινού ρόστερ.

Δυναμική κίνηση για να φέρει τον Βέλλιο ξανά στη Θεσσαλονίκη όπως φαίνεται δεν έχει γίνει από τον Ηρακλή. Ως τώρα τουλάχιστον. Αν γίνει, πάλι θα υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες, αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Είπαμε, είναι «ιδιαίτερη» περίπτωση και… καθεστώς και για τις δυο πλευρές.