Ο Ιβάν Σαββίδης

Διαιτησία

Ιβάν Σαββίδης: «Έχω παράπονα από την ΚΕΔ»

11.06.24 | 21:30

Πριν από λίγες ημέρες αποκαλύψαμε κάποια πράγματα που είπε ο Ιβάν Σαββίδης όταν επικοινώνησε με τους προέδρους των ποδοσφαιρικών Ενώσεων, μέσω τηλεδιάσκεψης, για να τους ζητήσει να στηρίξουν τον Μάκη Γκαγκάτση στις εκλογές της ΕΠΟ. Είχε αναφέρει φυσικά και άλλα που δεν είχαμε γράψει αλλά γνωρίζαμε. Ένα από αυτά αφορούσε την άποψη του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ για το έργο της επιτροπή διαιτησίας. Δεν ήταν καθόλου καλή.

Ωστόσο περιμέναμε τις εξελίξεις γιατί πολλές φορές τα δεδομένα και οι αποφάσεις αλλάζουν. Αφήσαμε να εκφραστεί επίσημα η πλευρά του δικεφάλου του Βορρά για το μέλλον της ΚΕΔ. Το έκανε ο Γκαγκάτσης με κάθε επισημότητα στη χθεσινή του συνέντευξη. Ξεκαθάρισε ότι όλοι στην επιτροπή διαιτησίας θα αντικατασταθούν.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κολλήσουμε την ατάκα του Σαββίδη που προηγήθηκε χρονικά: «Έχω παράπονα από την ΚΕΔ. Δεν έπαιξε σωστά τον ρόλο της. Δεν μου άρεσε ο τρόπος που λειτούργησε». Ο Σαββίδης μίλησε γενικά. Δεν μπήκε σε λεπτομέρειες. Δεν εξήγησε τι ήταν αυτό που τον «χάλασε». Δεν προσωποποίησε τις ευθύνες. Από τη στιγμή όμως που το αφεντικό «στράβωσε», ο Γκαγκάτσης πήγε πάσο. Η απόφαση λοιπόν για την αντικατάσταση των μελών της ΚΕΔ πάρθηκε πριν από λίγο καιρό. Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημάνουμε ότι η τοποθέτηση του Γκαγκάτση προκάλεσε έκπληξη στα τωρινά μέλη της επιτροπής. Περίμεναν διαφορετική κατάληξη της υπόθεσης.

Κάποιοι ήλπιζαν ότι θα παρέμεναν. Όμως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Οριστικά και αμετάκλητα. Παρελθόν λοιπόν θα αποτελέσουν σύντομα ο Φρόιντφλεντ, ο Μάνταλος, ο Καρατζίκας, ο Σπυρόπουλος και η Λαμπαδαρίου. Σκούπα… χωρίς δεύτερη σκέψη. Ούτως ή άλλως και ο «σύμμαχος» Ολυμπιακός θέλει σαρωτικές αλλαγές στην ΚΕΔ. Όμως ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις επόμενες κινήσεις και επιλογές. Τι θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» και μεθοδεύουν; Όχι όλα σήμερα. Κάντε λίγο υπομονή. Θα επανέλθουμε σε αυτό το κομμάτι.

«Παραλίγο να χάσω το πρωτάθλημα στο τελευταίο λεπτό»

Ο Ιβάν Σαββίδης τρελάθηκε όταν παρακολουθούσε το παιχνίδι Άρης – ΠΑΟΚ (1-2). Η διαιτησία του Ισραηλινού, με τις κίτρινες κάρτες στον Μιχαηλίδη ήταν ταφόπλακα για την ΚΕΔ. Είπε στους προέδρους των Ενώσεων χαρακτηριστικά «παραλίγο να χάσω το πρωτάθλημα στο τελευταίο λεπτό». Στην τελευταία πράξη του έργου το ποτήρι της οργής ξεχείλησε.

Φωτογραφία: Intime