Καρβαλιάλ: «Υπάρχουν λεπτομέρειες που μας κοστίζουν» Φωοτγραφία: Intime

Ολυμπιακός

Καρβαλιάλ: «Υπάρχουν λεπτομέρειες που μας κοστίζουν»

05.02.24 | 00:16

Στις χαμένες ευκαιρίες που είχε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό ,μετά την ήττα με 2-0 στη Λεωφόρο, αναφέρθηκε ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Κάρλος Καρβαλιάλ.

Στις δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, ο Πορτογάλος τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι του άρεσε η λειτουργία της ομάδας του και σημείωσε πως μόνο με δουλειά θα διορθωθούν τα πράγματα.

«Πρέπει να βελτιώσουμε το τελείωμα των φάσεων»

Δηλώσατε όταν τελείωσε ο αγώνας ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, τι πρέπει να κάνει για να το καταφέρει;

«Προφανώς πρέπει να κερδίσουμε παιχνίδια για να παίρνουμε τους βαθμούς που πρέπει και να μειώσουμε τη διαφορά. Αυτός είναι ο τρόπος».

Σας προβληματίζει η αναποτελεσματικότητα της ομάδας; Γιατί δημιουργεί ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, αλλά δε σκοράρει.

«Αυτό μπορεί να συμπεριλάβει όλη την περίληψη του αγώνα, αυτό το οποίο έλειψε από εμάς ήταν η αποτελεσματικότητα. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες του παιχνιδιού, έλεγχε τον αγώνα και κατάφερε να σκοράρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο εμείς είχαμε καλύτερο έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ και στο πρώτο θεωρώ ότι σταθήκαμε καλά, είχαμε τις ευκαιρίες μας όπως και στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί.

Φυσικά και πρέπει να δουλέψουμε επάνω σε αυτό και φυσικά ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα στον αγώνα. Όπως πρέπει να βελτιώσουμε και το τελείωμα των φάσεων για να μπορέσουμε να κάνουμε γκολ τις φάσεις που δημιουργούμε».

Καρβαλιάλ: «Υπάρχει θέμα στην άμυνα»

Τι σας άρεσε από τον Ολυμπιακό;

«Όπως σε όλα τα παιχνίδια υπάρχουν πράγματα που μου αρέσουν, όπως και αυτά που δε μου αρέσουν.

Σίγουρα δε μου άρεσε ο τρόπος που δεχτήκαμε τα δύο γκολ, όμως μου άρεσε η αγωνιστική στάση της ομάδας γιατί μέχρι το τελευταίο λεπτό οι παίκτες μας προσπάθησαν, μου άρεσε ότι δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να βάλουμε γκολ και να κερδίσουμε το παιχνίδι και γενικά μου άρεσε η συμπεριφορά των παικτών μου».

Πέρα από την αναποτελεσματικότητα στην επίθεση, υπάρχει όπως φαίνεται και θέμα στην άμυνα.

«Όλα τα προβλήματα διορθώνονται μόνο με τη δουλειά. Έτσι θα δουλεύουμε και εμείς για να διορθώνουμε τα πράγματα που δεν κάνουμε σωστά.

Υπάρχουν λεπτομέρειες που μας κοστίζουν όπως έγινε στον αγώνα με τα δύο λάθη που κάναμε και δεχτήκαμε τα γκολ. Ο μόνος τρόπος να διορθώσεις τα λάθη είναι η δουλειά».

«Με τα νέα πρόσωπα να φτιάξουμε την ομάδα»

Πόσο εύκολο για εσάς είναι να «δέσετε» τόσα νέα πρόσωπα στην ομάδα;

«Είναι μία κατάσταση την οποία βρήκα. Όταν ήρθα ήξερα ότι θα υπάρξουν πρόσωπα τα οποία θα αποχωρήσουν και θα έρθουν νέα. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία, είναι μία κατάσταση την οποία ήξερα από πριν και πρέπει να την αντιμετωπίσω.

Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι δεν ήρθαν όλοι μαζί, κάποιοι ήταν πριν τρεις εβδομάδες εδώ, όπως κάποιοι άλλοι ήρθαν πριν από δύο εβδομάδες, ακόμη και τώρα θα έχουμε άφιξη παίκτη.

Ο μόνος τρόπος όπως έχουμε πει είναι να δουλεύουμε και μαζί με τα νέα πρόσωπα να φτιάξουμε την ομάδα».