Πανσερραϊκός, Τάσος Καζίας Φωτογραφίες: Panserraikos Fc

Πανσερραϊκός

Καζίας: «Περισσότερη ευθύνη στον Πανσερραϊκό, ο πήχης ανέβηκε» (vid)

12.05.24 | 22:07

Για το θετικό κλείσιμο της σεζόν, που εξελίχθηκε σε ιστορική και πιο πετυχημένη στα χρονικά, μίλησε στην κάμερα της ΝΟVA ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Τάσος Καζίας. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ:

«Από τις πιο ευτυχισμένες μέρες»

Για τα συναισθήματα μετά την ιστορική 7η θέση: «Είμαι στον Πανσερραϊκό διοικητικά τα τελευταία 6 χρόνια, αλλά τα 15 χρόνια έχω περάσει από όλα τα πόστα. Καταλαβαίνετε ότι η ζωή μου στις Σέρρες, πέρα από την οικογένειά μου, είναι συνυφασμένη με τον Πανσερραϊκό. Τον θεωρώ οικογένειά μου και σπίτι μου. Όντως είναι από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου».

«Το δώρο που ήθελε ο κόσμος»

Μπορεί να είναι εικόνα ποδόσφαιρο και κείμενο που λέει "PA ส OXP RA TTA CL Me 11 T"

Για το αν αποτελεί δώρο για τον κόσμο για τα 60 χρόνια της ομάδας αυτή η πορεία: «Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε για τον κόσμο, αυτό θα το πει ο κόσμος. Ήταν όντως το δώρο που ήθελε».

«Ενισχυμένη η ομάδα»

Για την επόμενη χρονιά και αν καλλιεργούνται πλέον μεγαλύτερες προσδοκίες: «Από πέρυσι τέτοια εποχή που ανεβήκαμε στην πρώτη κατηγορία, μετά από 13 χρόνια, είπαμε ότι ήρθαμε για να μείνουμε. Ήταν όντως δύσκολη η σωτηρία, παρότι όπως κατέληξε τελικά έγινε λίγες αγωνιστικές νωρίτερα. Εννοείται ότι όλο αυτό μας δημιουργεί περισσότερη ευθύνη. Ο πήχης όντως ανέβηκε πολύ νωρίς, από την πρώτη χρονιά. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για την επόμενη χρονιά, ώστε να είναι ενισχυμένη η ομάδα και να μπορέσει να αποδώσει ξανά το ίδιο, όπως φέτος».

«Δε μας επηρέασαν τα προβλήματα – Θα λυθεί το γηπεδικό»

Καζίας: «Τα 60 χρόνια του Πανσερραϊκού θα τα γιορτάσουμε με νέες επιτυχίες»

Για το αν υπάρχει μυστικό σε αυτή την επιτυχία: «Μια οικογένεια, μια παρέα, το οφείλουμε αυτό και στον προπονητή μας τον Πάμπλο Γκαρσία. Τη διοίκηση, σε όλα τα παιδιά, τον κόσμο φυσικά, που τον πικράναμε φέτος, λόγω του γηπέδου, όχι λόγω των αγωνιστικών μας αποτελεσμάτων. Θεωρώ ότι και αυτό πρέπει να λυθεί και θα λυθεί άμεσα. Θα κάνουμε τα πάντα και εμείς και οι φορείς. Ήμασταν μια οικογένεια. Τα προβλήματά μας τα εξωαγωνιστικά για το γήπεδο δε μας επηρέασαν και τα παιδιά απέδωσαν αυτό που έπρεπε και είχαμε το αποτέλεσμα που είχαμε».

«Η εδραίωση έρχεται τη δεύτερη χρονιά»

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παίζει αμερικανικό ποδόσφαιρο, παίζει ποδόσφαιρο και κείμενο

Για το νέο σχεδιασμό και αν ξεκίνησε ήδη: «Έχει ξεκινήσει εδώ και δυο-τρεις εβδομάδες, που έχουμε τελειώσει με το θέμα της παραμονής. Άμεσα θα ανακοινωθούν πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι για την ομάδα, αλλά και εξωαγωνιστικά, όπου σε αυτή τη φάση καίει παραπάνω. Αυτό είναι που θα μας δώσει το boost για να κάνουμε το βήμα παραπάνω, για την επόμενη χρονιά. Για να κάνουμε πράξη το στόχο για να εδραιωθούμε στην κατηγορία. Η πρώτη χρονιά είναι αυτή που είναι, αλλά η εδραίωση έρχεται τη δεύτερη χρονιά. Εμείς είπαμε οτι ήρθαμε για να μείνουμε, πρέπει να το κάνουμε και πράξη του χρόνου, ώστε όλο αυτό το αποτέλεσμα να έχει και βάση για τα επόμενα χρόνια.

«Μας έδωσε πάρα πολλά ο Γκαρσία, έργο δικό του η μετάβαση»

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παίζει ποδόσφαιρο, παίζει αμερικανικό ποδόσφαιρο και κείμενο που λέει "novi"

Για την αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία: «Είναι συζήτηση που γίνεται τους τελευταίους μήνες με τον κ. Γκαρσία. Καταλαβαίνεται ότι το ανακοίνωσε και ο ίδιος. Τον ευχαριστούμε πολύ. Εγώ πραγματικά τον ευχαριστώ για αυτά που πρόσφερε στην ομάδα, την εμπειρία του, την προσωπικότητά του. Πραγματικά μας έδωσε πάρα πολλά. Η μετάβαση από τη Super League 2 στη Super League 1 ήταν πραγματικά έργο δικό του. Οφείλουμε να τον παραδεχτούμε και να το πούμε προσωπικά. Από εκεί και πέρα πήρε τις αποφάσεις του, είναι αποδεκτές. Για εμάς πάντα ο Πάμπλο Γκαρσία θα είναι κομμάτι της ιστορίας μας, προχωράμε».