Μακεδονικός, Σάο Πάουλο Φωτογραφία: Makedonikos Fc

Superleague 2

Μακεδονικός για Σάο Πάουλο: «Μια ιστορική συνεργασία μόλις ξεκίνησε!»

08.06.24 | 13:52

Επιβεβαιώθηκε η αποκάλυψη του monobala.gr για τη διεύρυνση της συνεργασίας του Μακεδονικού με τη Σάο Πάουλο, μετά τη μεταγραφή του Πέδρο Λούκας το Σεπτέμβριο και κυρίως με το ταξίδι των Γιώργου Παυλάκου (γενικός διευθυντής) και Στέλιου Μαλεζά (προπονητής) στη Βραζιλία.

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση των «πράσινων»:

«Μακεδονικός – Σάο Πάουλο: Μια ιστορική συνεργασία μόλις ξεκίνησε!

Ο Μακεδονικός και η Σάο Πάουλο βαδίζουν σε μια νέα εποχή, χτίζοντας μια… υπερατλαντική γέφυρα από τη νοτιοανατολική ακτή της Βραζιλίας ως την Θεσσαλονίκη!

Σε μια σχέση που ξεκίνησε με την επικοινωνία για τη μετακίνηση του Πέδρο Λούκας Περέιρα Σίλβα, τον περυσινό Σεπτέμβριο, από τον ιστορικό βραζιλιανικό σύλλογο στον Μακεδονικό, οι δύο πλευρές δίνουν πλέον ακόμη μεγαλύτερο βάθος: πιο συγκεκριμένα, στην επίσκεψη της «πράσινης» αποστολής στο Σάο Πάουλο, αποτελούμενης από τον Γενικό Διευθυντή, κ. Γιώργο Παυλάκο, και τον προπονητή της ομάδας ανδρών, Στέλιο Μαλεζά, συμφωνήθηκε η εδραίωση μιας σταθερής σχέσης συνεργασίας μεταξύ των δύο συλλόγων, με μετακίνηση επιλεγμένων ποδοσφαιριστών της Β ομάδας και της Ακαδημίας της Σάο Πάουλο στον Μακεδονικό.

Η συνεργασία θα αποφέρει όφελος σε αμφότερες τις πλευρές, αφενός προσφέροντας σε Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές την δυνατότητα για το βήμα στην Ευρώπη, για να φτάσουν μέσω του Μακεδονικού ακόμη ψηλότερα, αφετέρου προσφέροντας στην ομάδα της Θεσσσαλονίκης την ευκαιρία να επωφεληθεί τόσο αγωνιστικά, από το ταλέντο που θα προσθέτει στο ρόστερ της, όσο και οικονομικά, σε περίπτωση μεταγραφής ποδοσφαιριστή σε τρίτο σύλλογο.

Στο ταξίδι τους στο Σάο Πάουλο (προσγειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης), ο κ. Γιώργος Παυλάκος και ο Στέλιος Μαλεζάς επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Σπίτι της Σάο Πάουλο, στις εκπληκτικές εγκαταστάσεις του συλλόγου, που περιλαμβάνουν 11 γήπεδα, γυμναστήρια, κλειστούς χώρους προπόνησης, ιατρεία, γραφεία εργασίας, αλλά και ξενοδοχεία για την διαμονή των ποδοσφαιριστών, ενηλίκων και ανηλίκων!

Μάλιστα, οι δύο «εκπρόσωποι» της «πράσινης» πλευράς, ξεκίνησαν ήδη να παρακολουθούν αγώνες των τμημάτων υποδομών της Σάο Πάουλο, παίρνοντας γεύση από το ταλέντο των ποδοσφαιριστών και την γενικότερη αγωνιστική φιλοσοφία ενός από τους ιστορικότερους και πιο επιτυχημένους συλλόγους της Βραζιλίας!».