Μαρτσίνιακ όπως… Κλάτενμπεργκ χωρίς καμία σημασία!
Χωρίς ίχνος υπερβολής ο Σιμόν Μαρτσίνιακ είναι «persona non grata» για τους οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και για τον οργανισμό γενικότερα των «ροχιμπλάνκος».
Είναι ο δεύτερος ρέφερι που μπαίνει στη «μαύρη λίστα» της Ιστορίας του μαδριλένικου συλλόγου, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με τον Άγγλο, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος παρεπιπτόντως πέντε χρόνια αργότερα παραδέχθηκε το λάθος του!
Ο Σίμον Μαρτσίνιακ με τη… συνδρομή και του VAR, έγινε το πλέον ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Με την απόφασή του, την οποία μπορεί να μην έλαβε άμεσα ο ίδιος, να ακυρώσει το πέναλτι του Χούλιαν Αλβαρες στη ρεβάνς των «16» του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στιγματίστηκε για πάντα.
Ένα πέναλτι για το οποίο θα μιλούν γενιές και που πιθανότατα θα μείνει για πάντα ως η «αιώνια αμφιβολία» για το αν έπρεπε να μετρήσει ή, όχι από τη στιγμή που ο Αργεντινός επιθετικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Εδώ μιλάμε με υποθέσεις, αλλά με ένα ξεκάθαρο προηγούμενο.
Κι αυτό έχει να κάνει με τον πρώην επικεφαλής της ελληνικής Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ισως τον μεγαλύτερο «εχθρό» των φιλάθλων της Ατλέτικο σε ό,τι αφορά τη διαιτησία.
Αυτό, λόγω της αμφιλεγόμενης απόφασής του σε τελικό του Champions League και πάλι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αναφερόμαστε στον τελικό του Μιλάνου του 2016.
Εκείνο το γκολ του Ράμος από θέση οφσάιντ, οι δηλώσεις του Άγγλου διαιτητή που παραδέχτηκε το λάθος του, αλλά και η «αποζημίωση» με το πέναλτι στον Τόρες, γνωρίζοντας πως ο Ράμος είχε σκοράρει από αντικανονική θέση.
Όλα αυτά πέντε χρόνια μετά το λάθος του Άγγλου ρέφερι. Ίσως και ο Μαρτσίνιακ, πέντε χρόνια από τώρα, να παραδεχτεί πως έκανε λάθος. Πως το πέναλτι του Άλβαρες δεν θα έπρεπε ποτέ να ακυρωθεί.
Πώς ήταν άδικο αυτό που έγινε. Πώς η οργή όλων των οπαδών των «ροχιμπλάνκος» ήταν δικαιολογημένη.
Αλλά θα έχουν περάσει πέντε χρόνια. Και δεν θα έχει καμία σημασία. Όπως συνέβη με τον Κλάτενμπεργκ. Όπως συμβαίνει τόσο συχνά με τη διαιτησία…