Φιορεντίνα οπαδοί Credits: Χ/ ACF Fiorentina

UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE

«Με μόλις 3 χιλ. οπαδούς στην OPAP Arena η Φιορεντίνα»

11.05.24 | 20:59

Άπαντες στο στρατόπεδο της Φιορεντίνα ζουν και αναπνέουν για τον τελικό του Conference League απέναντι στον Ολυμπιακό στην OPAP Arena.

Το ζήτημα που έχει προκύψει τα τελευταία 24ωρα και αφορά κυρίως τους Έλληνες φιλάθλους αφορά τα «μαγικά χαρτάκια» της αναμέτρησης. Ειδικότερα οι δύο φιναλίστ δικαιούνται από 9 χιλ. εισιτήρια, ενώ 3 χιλ. εισιτήρια θα τα πάρουν όσοι τα διεκδίκησαν μέσω της UEFA. Παρ’ όλα αυτά η Φιορεντίνα είναι πολύ πιθανό να μην εξαντλήσει τον αριθμό των εννέα χιλιάδων εισιτηρίων, καθώς σύμφωνα με την Corriere dello Sport, αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα 3 χιλ. φίλοι των «βιόλα».

Ο τρόπος να φτάσουν στην Ελλάδα

Όπως εξηγεί ο Φεντερίκο Ντε Σινοπόλι, πρόεδρος του συνδέσμου φίλων της Φιορεντίνα το ταξίδι στην Αθήνα δεν είναι τόσο απλό, καθώς δεν μπορούν να βρουν εύκολα πτήσεις τσάρτερ και γενικά τα αεροπορικά εισιτήρια είναι αρκετά πιο ακριβά, σε σύγκριση με ό,τι ίσχυε πέρυσι, που ο τελικός διεξήχθη στην Πράγα.

Βέβαια, στην περίπτωση της Ελλάδας, εκτός από το αεροπλάνο υπάρχει και η επιλογή του αυτοκινήτου, μέσω του Μπρίντιζι στην Ηγουμενίτσα. Η απευθείας πτήση από Φλωρεντίνα για Αθήνα προσφέρεται μόνο για ταξίδι από την Τρίτη με επιστροφή το Σάββατο, όμως η τιμή του είναι κοντά στα 700 ευρώ. Επίσης, έχουν ήδη οργανωθεί πτήσεις τσάρτερ, με κόστος 440 ευρώ για τα μέλη και 460 για αυτούς που δεν είναι μέλη στο σύνδεσμο φίλων της Φιορεντίνα.

Αυτό που αφορά τους φίλους του Ολυμπιακού και είναι το μείζων ζήτημα είναι εφόσον ισχύσουν τα δημοσιεύματα από την Ιταλία, ποια θα είναι η κατάληξη για τα 6 χιλ. εισιτήρια που θα επιστραφούν από τους Ιταλούς οπαδούς.