Ο Ζοζέ Μουρίνιο Φωτογραφία: Credits X Fenerbahçe SK @Fenerbahce

Διεθνή

Μουρίνιο για Ιταλία: «Δεν έχει αρκετό ταλέντο για να πάρει το Euro»

09.06.24 | 10:12

Αφού αποκάλυψε τις τέσσερις ομάδες που θεωρεί φαβορί για να κατακτήσουν το Euro 2024, ο Ζοσέ Μουρίνιο έκανε μια εκτίμηση και για την Εθνική Ιταλίας.

Ο νέος τεχνικός της Φενέρμπαχτσε, δήλωσε πως οι «ατζούρι» δε διαθέτουν αρκετό ταλέντο για να σηκώσουν το τρόπαιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα τόνισε για τους πρωταθλητές του προηγούμενο Euro: «Όπως λένε όλοι, φαβορί είναι η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Αγγλία, η Γερμανία και η Ισπανία. Η Ιταλία δεν έχει αρκετό ταλέντο με αυτή την γενιά ποδοσφαιριστών και δεν νομίζω ότι μπορεί να κερδίσει τον τίτλο».

Υπενθυμίζεται ότι Μουρίνιο είχε αναφέρει στις προηγούμενές του δηλώσεις πως η Πορτογαλία είναι ένα από τα φαβορί, όντας αρκετά αισιόδοξος για την εθνική ομάδα της χώρας του.

Συγκεκριμένα είχε πει: «Δεν θέλω να είμαι ασεβής για τις προηγούμενες γενιές που είχαμε, αλλά όσον αφορά το βάθος και την ποιότητα της ομάδας, είμαστε πιθανώς τώρα οι καλύτεροι που ήμασταν ποτέ και η Πορτογαλία μπορεί να το κερδίσει.

«Είναι να έχουν αυτοπεποίθηση, αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να νικήσουν οποιονδήποτε. Δεν θέλω να πω ότι η Πορτογαλία είναι η καλύτερη ομάδα, αλλά η Ισπανία, η Γαλλία, η Αγγλία, η Γερμανία δεν είναι καλύτερες».