Φώτης Ιωαννίδης Παναθηναϊκός Φωτογραφία: Intime

Παναθηναϊκός

O Jogo: Πρώτο «όχι» στην πρόταση των 12 εκατ. ευρώ της Σπόρτινγκ για Ιωαννίδη

16.05.24 | 13:06

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να είπε το πρώτο «όχι» στην πρόταση των 12 εκατομμυρίων ευρώ που κατέθεσε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την απόκτηση του Φώτη Ιωαννίδη.

Τουλάχιστον αυτό μετέδωσε πριν από λίγο η πορτογαλική O Jogo, προσθέτοντας ότι οι «πράσινοι» αξιώνουν αρκετά χρήματα περισσότερα για να μπουν στη διαδικασία των συζητήσεων για τον 24χρονο επιθετικό τους.

Τα «λιοντάρια», λοιπόν, βάσει του ρεπορτάζ των Ιβήρων έκαναν μια πρώτη προσπάθεια για την αγορά του διεθνούς επιθετικού, προσφέροντας 12 εκατομμύρια ευρώ, με τους «πράσινους» να την απορρίπτουν.

Ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» στην τρέχουσα περίοδο έχει εντοπιστεί εδώ και καιρό από τους πρωταθλητές της Primeira Liga,  που όπως και στις περιπτώσεις των Γκιοκέρες και Χιούλμαντ, προσπαθούν να μπουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο παιχνίδι της απόκτησής του, γνωρίζοντας για το ενδιαφέρον κι άλλων ομάδων, που αργά ή, γρήγορα θα κινηθούν για να τον πάρουν.

Κι επειδή πρόκειται για ένα από τα βασικά περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου, η πρωτοβουλία του προέδρου των «Λιονταριών», Φρεντερίκο Βαράντας, δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η O Jogo πάντως στο ερώτημα «μήπως μετά την πρώτη προσπάθεια σημαίνει ότι η Σπόρτινγκ δεν θα προχωρήσει περαιτέρω, λόγω των απαιτήσεων του Παναθηναϊκού;» εκτιμά ότι αυτό δεν θα συμβεί.

«Όχι, η Σπόρτινγκ δεν τα παράτησε και δεν θα τα παρατήσει εύκολα» όπως διαβεβαίωσαν οι άνθρωποί της στο πορτογαλικό μέσο. Η διοίκηση δείχνει αποφασισμένη να εξασφαλίσει την παρουσία του Ιωαννίδη στην ομάδα της επόμενης σεζόν και είναι βέβαιο ότι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να φτάσουν σε αίσιο αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός θέλει ένα ποσό μεταξύ 20-25 εκατομμυρίων ευρώ για να παραχωρήσει τον Έλληνα επιθετικό, οπότε τα «λιοντάρια» έχουν ακόμα πολύ δρόμο μπροστά τους.»

Την περίοδο 2022/23, στα 42 παιχνίδια που αγωνίστηκε, ο Έλληνας διεθνής σημείωσε επτά γκολ. Τη φετινή σεζόν – η αγωνιστική περίοδος δεν έχει τελειώσει ακόμα – έχει ήδη ξεπεράσει το φράγμα των 20, προσθέτει το δημοσίευμα.

Και καταλήγει:  «Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν τελειώσει, κάθε άλλο. Η Σπόρτινγκ θα συνεχίσει να συζητά με τους διοικούντες την ελληνική ομάδα, ώστε να υποχωρήσουν λίγο στις απαιτήσεις τους και να επιτρέψουν την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε μια πιο λογική τιμή.»