Φωτογραφία: Eurokinissi

ΕΠΟ

Ο Μάνταλος καλεί σε τηλεδιάσκεψη τους διαιτητές με θέμα την «Ένωση Διαιτητών»

16.05.24 | 23:22

Γράφει: Θάνος Μπλούνας

Εξελίξεις στο θέμα της αναγνώρισης ή μη της Ένωσης Διαιτητών από την ΕΠΟ θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες.

Την Πέμπτη 16/5 ο ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Στ. Μάνταλος έστειλε μήνυμα σε 93 αποδέκτες (διαιτητές, βοηθούς διαιτητή, παρατηρητές – όχι όλους) και τους καλεί σε συνάντηση με θέμα την “Ένωση Διαιτητών” την Παρασκευή 17/5.

Είχε προηγηθεί στα τέλη Απριλίου, η συλλογή στοιχείων από τους διαιτητές (αντίγραφο ταυτότητας και ΑΦΜ) μέσω της ΕΠΟ, που ερμηνεύτηκε ως κίνηση για δημιουργία νέα “Ένωσης Διαιτητών”.

Μια ημέρα μετά, το Σάββατο 18/5 για το θέμα θ’ αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Στις 9 Μαρτίου έγινε γνωστό ότι έξι μέλη της ΕΕ ΕΠΟ (Στ.Αντωνίου, Δ.Γαβριηλίδης, Μ.Γκαγκάτσης, Δ.Κουπτσίδης, Δ.Μπουχλαριώτης, Γ.Χατζησαρόγλου) με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ ζήτησαν να περιληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση θέμα για τις δύο Ενώσεις, γυναικείου ποδοσφαίρου και διαιτητών και συγκεκριμένα να αποφασιστεί αν η ΕΕ της ΕΠΟ κάνει θετική ή αρνητική εισήγηση.

Μέχρι τώρα η ΕΠΟ είναι αρνητική στο να αναγνωρίσει και να εντάξει ως μέλος της την Ένωση Διαιτητών επειδή δεν εξελέγη από εν ενεργεία διαιτητές, ούτε μετέχουν στο ΔΣ της και επειδή οι FIFA/UEFA θέλουν στην Ένωση Διαιτητών να μετέχουν εν ενεργεία διαιτητές.

Ωστόσο η ΕΠΟ σύμφωνα με το καταστατικό της πρέπει να εγγράψει την Ένωση Διαιτητών τον Ιούνιο ως μέλος της ενώ για τον προέδρό της προβλέπεται ότι θα καταλάβει τη μια από τις 17 θέσεις στην νέα Εκτελεστική Επιτροπή.

Αν η Ένωση Διαιτητών δεν γίνει μέλος της ΕΠΟ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά τη ΓΣ αλλά και κατά της συγκρότησης της νέας εκτελεστικής επιτροπής.

Το μήνυμα προς διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές είναι το εξής: