Απογοήτευση για τους παίκτες του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Φωτογραφία: Intime

Ολυμπιακός

Όχι άλλο… κάρβουνο

05.02.24 | 14:34

Ένας βασικός κανόνας στη ζωή και στο ποδόσφαιρο είναι πως δε γίνεται να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα κάνοντας τα ίδια πράγματα.

Ο Ολυμπιακός στην προκειμένη περίπτωση κάνει τα ίδια λάθη, τα τελευταία δύο χρόνια και απολύτως λογικά τα αποτελέσματα είναι το ίδιο άσχημα. Αυτό που δεν έχει καμία σχέση με την λογική είναι ο τρόπος που προσπαθούν οι διοικούντες να φέρουν ξανά την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών. Για παράδειγμα οι Πειραιώτες πήγαν χτες το βράδυ στη Λεωφόρο να δώσουν ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν με ένα δίδυμο στόπερ που έπαιζε για πρώτη φορά μαζί, με δύο κεντρικούς χαφ που είχαν συνυπάρξει στο ίδιο γήπεδο μόλις για 12 λεπτά μέχρι τώρα και με δύο επιθετικούς που επίσης έπαιζαν για πρώτη φορά μαζί. Χρειάζεται πραγματικά να ειπωθεί κάτι άλλο;

Ο Ολυμπιακός βάζει τρικλοποδιά στον εαυτό του

Οι Πειραιώτες με τον τρόπο που λειτουργούν στην μετά-Μαρτίνς εποχή βάζουν οι ίδιοι την ομάδα σε μειονεκτική θέση και όσο η κατάσταση αυτή συνεχίζεται γίνεται όλο και πιο δύσκολο να σταθεί ξανά στα πόδια της. Παίκτες και προπονητές έρχονται συνεχώς, το όποιο πλάνο αλλάζει κάθε τρεις και λίγο. Πολλά χρήματα ρίχνονται σε ένα βαρέλι δίχως πάτο και επαγγελματίες με δεδομένη αξία κρίνονται ανεπαρκώς και προφανώς αδίκως. Με 7 προπονητές και κοντά 70 παίκτες όποιοι και αν είναι αυτοί, μέσα σε δύο χρόνια, είναι αδύνατον να φτιάξεις ομάδα.

Όχι άλλο κάρβουνο λοιπόν. Στον Ολυμπιακό πρώτα από όλα πρέπει να επιστρέψει η ποδοσφαιρική λογική και αυτό είναι κάτι που καταλαβαίνει και ο τελευταίος οπαδός του. Πρώτα από όλα να αποφασίσουν τι ποδόσφαιρο θέλει να παίξει η ομάδα, στη συνέχεια να βρουν έναν προπονητή που πρεσβεύει αυτό το ποδόσφαιρο, να τον στηρίξουν στις επιλογές του, να τον αφήσουν να δουλέψει και να έχουν υπομονή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να σταματήσει αυτή η παράνοια που ζει όλος ο οργανισμός την τελευταία διετία.

Τα ίδια θα ίσχυαν ακόμα και αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο. Ακόμα κι αν με κάποιον απίθανο τρόπο κατακτούσε το πρωτάθλημα θα πρόκειτο περί συγκυρίας και όχι λόγω κάποιου πλάνου. Τα υπόλοιπα είναι δευτερευούσης σημασίας.