ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Οριστικά αυτό είναι το νέο φορμάτ του πρωταθλήματος

10.07.24 | 16:46

Γράφει: Βασίλης Ποντικός

Η Γενική Συνέλευση της Super League αποφάσισε το νέο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματός της επόμενης περιόδου.

Το σύστημα αυτό προβλέπει όπως σας είχε ενημερώσει το monobala.gr την ύπαρξη δυο ομίλων playoffs και ενός στα playouts, μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας, στην οποία θα συμμετέχουν 14 ομάδες.

Αναλυτικά:

  • Playoffs για τις Θέσεις 1-4: Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες τέσσερις θέσεις της κανονικής διάρκειας θα συμμετάσχουν σε playoffs που θα καθορίσουν τον πρωταθλητή και τα καλύτερα ευρωπαϊκά εισιτήρια
  • Playoffs για τις Θέσεις 5-8: Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5 έως 8 θα διαγωνιστούν για το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο (υπό προϋποθέσεις), το οποίο θα αφορά τη συμμετοχή στο Conference League. Σε αντίθεση με ότι ισχύει στις θέσεις 1-4 και 9-14, οι 4 ομάδες των θέσεων 5-8 θα μπαίνουν στη διαδικασία με τους μισούς βαθμούς από αυτούς που θα έχουν συγκεντρώσει στο τέλος της κανονικής διάρκειας.
  • Playouts για τις Θέσεις 9-14: Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9 έως 14 θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες, με τις δύο τελευταίες να υποβιβάζονται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Όλοι οι αγώνες σε playoffs και playouts θα είναι διπλοί, με όλες τις ομάδες να αγωνίζονται τόσο εντός όσο και εκτός έδρας (η βασική διαφορά αφορά τα playouts που μέχρι πέρυσι είχαν μονούς αγώνες).

Θυμίζουμε ότι την επόμενη σεζόν η Ελλάδα έχει 5 εισιτήρια για την Ευρώπη. Για να έχει νόημα ο δεύτερος όμιλος των playoffs (5-8) θα πρέπει το κύπελλο να το κατακτήσει ομάδα της πρώτης τετράδας του πρωταθλήματος. Σε αυτή την περίπτωση και η 5η θέση θα δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

  • Πρωταθλητής: 2ος προκριματικός γύρος Champions League
  • Δεύτερος: 2ος προκριματικός γύρος Champions League
  • Τρίτος: 2ος προκριματικός γύρος Conference League
  • Τέταρτος: 2ος προκριματικός γύρος Conference League
  • Κυπελλούχος: 3ος προκριματικός γύρος Europa League

H ανακοίνωση

Ομόφωνα εγκρίθηκε η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2024-25, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Super League.

Η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2024-25 θα πραγματοποιηθεί με Playoffs για τις θέσεις 1 έως 4 και 5 έως 8 (με διαίρεση δια δύο των βαθμών της κανονικής περιόδου για τις ομάδες 5 έως 8) και Playouts για τις θέσεις 9 έως 14.