Τζίμι Ταμπίντζε

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Παναιτωλικός: Πρόταση-υπέρβαση για την παραμονή του Ταμπίτζε

04.06.24 | 08:13

Γράφει: Πάρης Τσελεπίδης

Λεβάν Σενγκέλια και Τζίμι Ταμπίτζε αποτελούν δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις για τον Παναιτωλικό της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αμφότεροι τη στιγμή αυτή κινούνται σε ρυθμούς προετοιμασίας με την Εθνική Γεωργίας εν όψει του επικείμενου EURO που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας μέσα στον τρέχοντα Ιούνιο.

Ο κύκλος του Σενγκέλια μετά από δύο χρόνια παρουσίας του στην ομάδα του Παναιτωλικού φαίνεται πως έκλεισε. Σημαντικό ρόλο εξάλλου στην έλευσή του το καλοκαίρι του 2022 είχε παίξει και η αποζημίωση που είχε λάβει από την βελγική Λέουβεν.

Μία εξέλιξη της μη παραμονής του που είναι λίγο πολύ γνωστή και στην ομάδα του Αγρινίου.

Σε αντίθεση με τον Σενγκέλια ο Ταμπίτζε μετά το θετικό εξάμηνο που είχε στον Παναιτωλικό δεν αποκλείεται και να μείνει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είναι εύκολο στην περίπτωση του Γεωργιανού κεντρικού αμυντικού.

Το βέβαιο είναι πως η διοίκηση της ομάδας του Αγρινίου έχει προχωρήσει σε κατάθεση πρότασης υπέρβασης στο πρόσωπο του Ταμπίτζε με απολαβές καλύτερες από αυτές που είχε στο δεύτερο εξάμηνο της αγωνιστικής περιόδου που ολοκληρώθηκε.

Υπενθυμίζεται πως ο Παναιτωλικός είχε φροντίσει τον περασμένο Ιανουάριο να του δώσει την ευκαιρία να επιστρέψει και πάλι στην δράση και αμφότεροι δικαιώθηκαν.

Πως συνέβη αυτό; Καταρχήν ο Ταμπίτζε γιατί βρήκε και πάλι παιχνίδια ενώ κέρδισε και την εμπιστοσύνη του Γιάννη Πετράκη.

Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στη διαδικασία των playouts όπου ήταν βασικός στα πέντε από τα παιχνίδια που αγωνίστηκε. Και κατ΄ επέκταση με την καθοριστική του παρουσία δικαίωσε και τον Παναιτωλικό που τον επέλεξε.

Στις τάξεις της ομάδας του Αγρινίου τηρούνε στάση αναμονής στην περίπτωση του Ταμπίτζε.

Και συνάμα αισιοδοξούν πως μπορεί να πει το ναι ώστε να πλαισιώσει τους Μάριο Οικονόμου και Σεμπάστιεν Μλάντεν και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Διαφορετικά και με δεδομένο ότι δεν παρέμεινε ο Αλέξανδρος Μαλής θα πρέπει να γίνει κίνηση για δύο κεντρικούς αμυντικούς.