Φωτογραφία: Intime

Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός: «Έσπασε» τη σιωπή του ο Μπρινιόλι – «Δεν σεβάστηκαν όσα έκανα»

25.01.24 | 13:12

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι τέθηκε εκτός ομάδας την παραμονή του αγώνα με την ΑΕΚ, σε μία κίνηση που αιφνιδίασε άπαντες. Ο Ιταλός τερματοφύλακας μίλησε στην Tuttomercatoweb και παρουσίασε τη δική του εκδοχή για την αποπομπή του από το «τριφύλλι»!

«Είναι πραγματικά μία περίεργη κατάσταση. Όλα συνέβησαν ξαφνικά. Μου ζήτησαν να ανανεώσω το συμβόλαιο μου, είχαμε μία συζήτηση και προέκυψαν διαφωνίες. Μετά άλλαξε ο προπονητής και με ρώτησαν τι θέλω να κάνω. Εγώ απάντησα ότι θα προτιμούσα να έχω μία εμπειρία κάπου αλλού. Από εκείνη τη στιγμή με έθεσαν εκτός πλάνων και μετά από δύο μέρες, με ενημέρωσαν ότι πρέπει να προπονούμαι μόνος μου», ανέφερε αρχικά ο Μπρινιόλι.

«Ο Παναθηναϊκός δεν σεβάστηκε όσα έχω κάνει»

Κατόπιν, ο Ιταλός τόνισε ότι στον Παναθηναϊκό δεν σεβάστηκαν την πρόσφορα του και αποκάλυψε πως πια προπονείται μόνος του.

«Κέρδισα το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα της προηγούμενης σεζόν και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, τα πήγαινα καλά. Μετά, ίσως να υπέπεσα σε μερικά λάθη, αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού. Ναι, είναι παράξενο: περίμενα από την ομάδα ότι μπορεί να πάρει αποφάσεις, αλλά δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι κάποια στιγμή θα με τιμωρούσαν με αυτό τον τρόπο.

Το αποδέχομαι, πάντα σεβόμουν την ομάδα και πρέπει να βάλω τον Παναθηναϊκό πάνω από μένα στα καλά και στα άσχημα. Σέβομαι τις αποφάσεις της ομάδας, αλλά αυτή δεν σεβάστηκε εμένα και όσα έχω κάνει, για τον σύλλογο και τη δουλειά μου».

«Θα βρούμε έναν συμβιβασμό»

Ο Μπρινιόλι ρωτήθηκε για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Γρανάδα και άφησε να εννοηθεί πως ίσως να φύγει άμεσα.

«Ο τεχνικός διευθυντής μου ανέφερε ότι δεδομένης της κατάστασης, η ομάδα θα με βοηθήσει να βρω μία λύση. Είχαμε βρει μία άλλη λύση, αλλά μάλλον δεν ήταν αυτή που ήθελαν. Άλλες επιλογές ίσως να προκύψουν. Αλλά πιστεύω πως θα βρούμε έναν συμβιβασμό. Επίσης, γιατί ήρθα στον Παναθηναϊκό χωρίς αντίτιμο».

Σε ερώτηση για πιθανό επαναπατρισμό του, ο Μπρινιόλι δεν απέρριψε την ιδέα.

«Η Ιταλία είναι η πατρίδα μου. Εάν έχω πρόταση, θα τη λάβω υπόψη μου. Πρέπει να καταλάβω το αγωνιστικό σχέδιο. Είμαι 32 ετών, είμαι υγιής, έπαιξα στο Εuropa League. Ναι, βεβαίως και θα εξέταζα μία σοβαρή πρόταση από την Ιταλία».