Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν μετά το γκολ Φωτογραφία: Eurokinissi

UEFA EUROPA LEAGUE

Παναθηναϊκός: Κλήρωση ιδανική, πρόκριση υποχρεωτική!

19.06.24 | 19:12

Μπότεφ ή Μάριμπορ λοιπόν… Ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League τον νικητή του παραπάνω ζευγαριού και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η κλήρωση είναι ιδανική για το «τριφύλλι».

Καμία από τις δυο ομάδες δεν μπορεί να θεωρηθεί φαβορί απέναντι στους «πράσινους». Το αντίθετο. Το εμπόδιο για την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο δεν είναι και το μεγαλύτερο που θα μπορούσε να βρει, από τη στιγμή που δεν «έπεσε» στον δρόμο η εξαιρετική Μπράγκα.

Από τη μια μιλάμε για την ομάδα που τερμάτισε πέρυσι 7η στο βουλγαρικό πρωτάθλημα και κατέκτησε το Κύπελλο. Από την άλλη έχουμε τη 2η στο πρωτάθλημα της Σλοβενίας, ομάδα ιδιοκτησίας του γνωστού Ατζούν Ιλίτζακι. Καμία από τις δυο δεν μπορούν να αποτελούν φόβητρο. Ο Παναθηναϊκός έχει μια χρυσή ευκαιρία να παρουσιαστεί όπως πρέπει στα παιχνίδια της 25ης Ιουλίου (εντός) και της 1ης Αυγούστου (εκτός) και να πάρει μια πρώτη πρόκριση στον 3ο γύρο του Europa League.

Ναι, κανένας δεν προκρίθηκε ή αποκλείστηκε προτού αγωνιστεί. Αυτό ισχύει και τώρα. Όμως, ο συντελεστής δυσκολίας θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος για τον Παναθηναϊκό. Ούτε τον Άγιαξ, ούτε την Μπράγκα θα αντιμετωπίσουν οι «πράσινοι». Αλλά μια ομάδα που μπορούν να την αποκλείσουν αρκεί να είναι σοβαροί, συγκεντρωμένοι στον στόχο τους και να βγάλουν στο χορτάρι τις ποδοσφαιρικές τους αρετές έχοντας, φυσικά, ενισχυθεί το επόμενο διάστημα μεταγραφικά.

Από σήμερα ο Ντιέγκο Αλόνσο θα δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο πως θα χτίσει μια ομάδα που για πρώτο στόχο θα έχει τις ευρωπαϊκές προκρίσεις. Ο Ουρουγουανός και οι ποδοσφαιριστές του θα μάθουν τον αντίπαλο και θα επικεντρωθούν πάνω στις απαιτήσεις των πρώτων επίσημων υποχρεώσεων.

Υπάρχει αρκετός χρόνος γι’ αυτά. Το βέβαιο είναι ότι όταν θα έρθει η ώρα το «τριφύλλι» ΠΡΕΠΕΙ να κάνει το καθήκον του είτε βρει απέναντί του τη Μάριμπορ, είτε την Μπότεφ. Η πρόκριση αποτελεί υποχρέωση και αυτό το γνωρίζουν όλοι στο πράσινο στρατόπεδο.