Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός: Τινάζει την μπάνκα με μοναδικό στόχο τον τίτλο

17.01.24 | 17:31

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια και οι κινήσεις που γίνονται εδώ και είκοσι ημέρες είναι ξεκάθαρο ότι στοχεύουν σε αυτό.

Λίγη ώρα μετά τη μεγαλύτερη μεταγραφή στην Ελλάδα την περίοδο του Ιανουαρίου, την απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα από την Τραμπζονσπόρ, όλοι ασχολούνται με τα χρήματα που είναι διατεθειμένοι οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό να δαπανήσουν για την ενίσχυση της ομάδας. Κανείς δεν γνωρίζει το ποσό αλλά αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι από τις 26 Δεκεμβρίου όταν και ανακοινώθηκε η απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ, ο Παναθηναϊκός άλλαξε στόχευση.

Στα 2,5 επιτυχημένα χρόνια της παρουσίας του Σέρβου τεχνικού οι μεταγραφές δεν ήταν το βασικό θέμα για την ομάδα. Το πρώτο που έπρεπε να συμβεί ήταν να μάθει ο οργανισμός να λειτουργεί σε απόλυτα επαγγελματικά πρότυπα και να ξαναμάθει να κάνει πρωταθλητισμό. Σε αυτό το κομμάτι τα άλματα που έγιναν ήταν εμφανέστατα αλλά μένει ένα ακόμη αποφαιστικό βήμα. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και για να έρθει, φαίνεται ότι θα στηριχτούν όλες οι επιθυμίες του Τούρκου προπονητή.

Ο Τάσος Μπακασέτας είναι το τρίτο απόκτημα της εποχής Τερίμ και σίγουρα ένα όνομα που κάνει… γκελ στον κόσμο, ενισχύει τον ελληνικό κορμό της ομάδας με τον αρχηγό της Εθνικής και προσφέρει μία πολύτιμη λύση στα χέρια του Τερίμ, είτε στο χώρο της μεσαίας γραμμής είτε ακόμη και στα εξτρέμ. Είναι δεδομένο ότι οι «πράσινοι» θα αποκτήσουν και δεύτερο στόπερ εκτός από τον Ακαϊντίν, ενώ μοιάζει πιθανή η μεταγραφή ενός ακόμη ποδοσφαιριστή στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε και την αντικατάσταση του Μπρινιόλι.

Αν ταξιδέψουμε στο χρόνο και φτάσουμε στο τέλος Ιανουαρίου και δούμε τον Παναθηναϊκό του Τερίμ θα ανακαλύψουμε μία εντελώς διαφορετκή ομάδα από αυτή που παρέλαβε ο Τούρκος. Το αν θα είναι καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο δεν το γνωρίζουμε αλλά σίγουρα θα έχει περισσότερα όπλα στα χέρια του. Θα έχει όμως και ένα μεγάλο «πρέπει». Την κατάκτηση του τίτλου, όχι του χρόνου αλλά φέτος. Εκεί θα κριθούν όλοι και όλα στο φετινό Παναθηναϊκό.