Ο Μεϊτέ σε μονομαχία με παίκτες της ΑΕΚ Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

ΠΑΟΚ: Λεπτομέρειες για να «κλείσει» τον Μεϊτέ

06.06.24 | 21:00

Πολλές πιθανότητες να αποτελέσει την πρώτη κίνηση του ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2024-25, συγκεντρώνει ο Σουαλιό Μεϊτέ, καθώς οι διαπραγματεύσεις του «δικεφάλου» με την Μπενφίκα για την παραμονή του Γάλλου χαφ στην Τούμπα, φαίνεται πως βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο.

Η μεγάλη επιτυχία του ΠΑΟΚ

Μόνο λίγοι δεν ήταν αυτοί που πριν από 3 ή 4 μήνες «πίεζαν» με τον τρόπο τους τον ΠΑΟΚ να καταβάλλει στους «Αετούς της Λισαβόνας» τα 4 εκ. ευρώ της ρήτρας του Μεϊτέ, προκειμένου να εξασφαλίσει πως ο 30χρονος χαφ θα έμενε στην Τούμπα και δεν θα άκουγε τις… σειρήνες!

Ωστόσο, στην Τούμπα λειτούργησαν μεθοδικά και χωρίς τον παραμικρό πανικό, διατηρώντας έναν σταθερό δίαυλο επικοινωνίας με την Μπενφίκα και φροντίζοντας παράλληλα να κρατάνε «ζεστό» τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος από την πλευρά του έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, τον ρόλο του στον ΠΑΟΚ και τη συνεργασία του με τον Ράζβαν Λουτσέσκου!

Κάπως έτσι, η Μπενφίκα έφτασε να παραχωρεί τον Μεϊτέ με 2 εκ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,5 θα δοθεί άμεσα στους Πορτογάλους και οι 500 χιλιάδες ευρώ με τη μορφή μπόνους, ενώ το μόνο που θα απομένει εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, είναι η συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Μεϊτέ για τριετές συμβόλαιο, με ετήσιες απολαβές που θα ξεπερνούν τα 1,2 εκ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μπενφίκα θα κρατήσει και ένα ποσοστό επί των δικαιωμάτων του Μεϊτέ σε περίπτωση μεταπώλησης, με την παρουσία της Μαρίας Γκοντσάρεβα στην Πορτογαλία για συνέδριο της ECA, να αναμένεται να λειτουργήσει… καταλυτικά στην όλη υπόθεση!