Ο Γιάννης Παπαδημητρίου στη παρουσίαση του Ντιέγκο Αλόνσο Φωτογραφία: Eurokinissi

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Παπαδημητρίου: «Στον Παναθηναϊκό πιστεύουμε στην εξέλιξη – Δεν αγοράζονται κάθε χρόνο οι ομάδες»

11.06.24 | 14:17

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Παπαδημητρίου μίλησε στη παρουσίαση του νέου τεχνικού των «πρασίνων», Ντιέγκο Αλόνσο που έγινε στο Νομισματικό Μουσείο και μεταξύ άλλων στάθηκε στη εξέλιξη της ομάδας χρόνο με το χρόνο αλλά και στο ποδόσφαιρο που παίζει.

Ακόμη, μίλησε για τα χαρακτηριστικά που θέλει η ομάδα να έχει ο προπονητής της και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ουρουγουανό τεχνικό.

Οι δηλώσεις του:

«Στον Παναθηναϊκό πιστεύουμε ότι οι ομάδες εξελίσσονται. Δεν αγοράζονται και δεν είναι κάθε χρόνο ράβε-ξήλωνε. Ο Παναθηναϊκός παίζει ένα συγκεκριμένο ποδόσφαιρο, ξέρετε τα θετικά και αρνητικά του, αυτή η ομάδα έφερε καλά πράγματα, δύο Κύπελλα, μια πρόκριση σε ευρωπαϊκούς ομίλους, αλλά δεν έφερε το πρωτάθλημα. Θέλουμε να βελτιώσουμε το μοντέλο παιχνιδιού μας, που θα μας οδηγήσουν στο στόχο μας».

«Ποια είναι τα 3 στοιχεία που θέλαμε να έχει ο προπονητής μας: άμεσο και κάθετο ποδόσφαιρο, καλύτερες μεταβιβάσεις και σοβαρό πλάνο. Μεγαλύτερη ένταση, μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια, για να ανταπεξέλθουμε στον ανταγωνισμό. Κι έναν προπονητή που θα ξέρει τι σημαίνει πρωταθλητισμός και τι εστί Παναθηναϊκός. Να βγάλει το 100% των παικτών. Η ενότητα είναι κομβικής σημασίας. Θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την ενότητα για να φέρουμε τον ΠΑΟ στην θέση του πρωταθλητή».

«Η προσωπικότητα και η φιλοσοφία του Αλόνσο είναι πολύ συμβατά σε αυτό που ψάχνουμε. Καλή επιτυχία, καλώς ήρθες στην ομάδα μας!»