Εθνική Ομάδα

Παπαδόπουλος: «Απογοήτευση που δεν είμαστε στο Euro – Μπορώ να αλλάξω την ψυχολογία» (video)

06.06.24 | 21:30

Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει αύριο (7/6, 21:45) τη Γερμανία σε φιλικό αγώνα μία εβδομάδα ακριβώς πριν από την έναρξη του Euro 2024.

Ο προπονητής της «γαλανόλευκης», Νίκος Παπαδόπουλος και ο Χρήστος Τζόλης μίλησαν στη συνέντευξη τύπου πριν από την αναμέτρηση με τα «πάντσερ».

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους

Αρχικά ο κόουτς είπε: «Νομίζω ότι υπάρχει απογοήτευση που δεν είμαστε στο Euro αλλά σημασία για το παιχνίδι με τη Γερμανία, είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, να περάσουμε τη φιλοσοφία μας στα παιδιά. Να μην είμαστε παθητικοί, να δημιουργήσουμε προβλήματα στον αντίπαλο και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές, είναι focus στην ομάδα, την αγαπούν, προσπαθούν πολύ, έχουν αφήσει πίσω τη στεναχώρια στο Euro και θα έχουμε μία καλή εικόνα.

Είμαι σίγουρος για αυτό. Αυτό που έχω διακρίνει, είναι πως όλοι οι ποδοσφαιριστές πάλεψαν να μπουν στο Euro και είναι τιμή για εκείνους να φορούν το εθνόσημο. Το έχουν δείξει. Για εμένα παίζει σημαντικό ρόλο η τακτική και η στρατηγική αλλά πάντα έχω στο μυαλό, είναι αυτό που διακρίνει τον Έλληνα.

Να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο, να το χαρούμε και να πάρουμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Δεν θα δείτε κάτι διαφορετικό, δεν μπορώ να κάνω πολλές αλλαγές γιατί είμαι λίγο καιρό. Μπορώ να τους αλλάξω την ψυχολογία για να ανταποκριθούν σε αυτό το δύσκολο παιχνίδι».

Για το τι θα παίξει ρόλο: «Το πάθος είναι σημαντικός παράγοντας. Να ακολουθήσουν το πλάνο και τη στρατηγική και να μπουν να χαρούν το παιχνίδι».

Τι πρόσωπα θα αλλάξει: «Θα είναι πολύ μεγάλο λάθος να αλλάξω πολλά πράγματα απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο. Θα προσπαθήσω να βάλω κάποια στοιχεία εγώ με βάση τον αντίπαλο και παίκτες με συγκεκριμένα στοιχεία. Νομίζω δεν θα έχουμε πολλές αλλαγές».

Για το αν έχει στο μυαλό να βάλει όλους τους παίκτες: «Η αλήθεια είναι ότι στο μυαλό μου έχω να χρησιμοποιήσω όλους τους παίκτες επειδή έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε έξι αλλαγές στα παιχνίδια. Θα προσπαθήσω να δώσω χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά και στα νέα που έχουν έρθει. Μερικές φορές προβληματίζεσαι στο κοουτσάρισμα μέσα στο ματς αλλά στο μυαλό μου έχω να δώσω σε όλους χρόνο συμμετοχής».

Για τον Τζόλη: «Η εξέλιξη του ήταν πολύ καλή, είχε εξαιρετική σεζόν για γκολ και ασίστ και για αυτό έχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες»

Και ολοκλήρωσε: «Πολλές φορές το κίνητρο υπάρχει από μόνο του όταν παίζεις με μία καλή ομάδα. Με την εικόνα που έχουμε στις προπονήσεις, θα έχουμε μία τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή που φαντάζεται κάποιος και απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο»

Στη συνέχεια ο Τζόλης είπε: «Η αλήθεια είναι ότι είναι πολλοί Έλληνες στην περιοχή και θέλουμε να τους δούμε στο γήπεδο και με τη Γερμανία. Πρέπει να το ευχαριστηθούμε σε ένα ωραίο γήπεδο και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Θα φανεί αύριο τι στοιχεία μπορώ να δώσω, έχω παίξει ήδη 13 παιχνίδια, ελπίζω να βοηθήσω, να έχουμε μία θετική εικόνα, να έχουμε τελικές προσπάθειες, είμαι ένας επιθετικός που προσπαθεί να δημιουργεί και θα το δείξω και αύριο».

Γνώριμο περιβάλλον: «Είναι δίπλα στην πόλη που μένω, σε ένα ωραίο γήπεδο, μου ταιριάζει η Γερμανία σαν χώρα και ελπίζω να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Αν είναι έτοιμος για πρωταγωνιστικό ρόλο: «Είναι πολύ νωρίς για να το πω. Έχουμε δύο φιλικά παιχνίδια που έχω την ευκαιρία να βοηθήσω την Εθνική Ομάδα, να δείξω τι μπορώ να κάνω. Είναι τελείως διαφορετικό από το συλλογικό επίπεδο».

Για την ευκαιρία που έχει με τους άνδρες της Ελλάδας: «Είναι σημαντική η ευκαιρία, σε ένα δυνατό φιλικό, έχω να παίξω καιρό στην Εθνική Ομάδα σε επίπεδο ανδρών. Ανυπομονώ πολύ να αγωνιστώ και ελπίζω να έχω μία καλή εμφάνιση».

Και ολοκλήρωσε: «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να βρεθούμε στο EURO. Τώρα κοιτάμε το μέλλον, το παιχνίδι με τη Γερμανία, με τη Μάλτα και να έχουμε μία θετική εξέλιξη στο μέλλον της Εθνικής».