Φωτογραφία: ΣΦΚ Πιερικός 1961

Β Όμιλος

Πιερικός: Παρελθόν ο γκολκίπερ Γιάννης Μπίντσης – Ανακοίνωση διευκρινίσεων για το «παζάρι»

31.01.24 | 20:26

 

Την αποδέσμευση του Κοζανίτη τερματοφύλακα, Γιάννη Μπίντση, που είχε αποκτηθεί την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο, ανακοίνωσε ο Πιερικός.

Ο υψηλόσωμος πορτιέρε, που πέρυσι έπαιξε σε Κοζάνη και Διαγόρα Ρόδου, είναι πιθανό να γυρίσει στις επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ οι «μελανόλευκοι» θα πορευτούν με τον Διονύση Μπαλάφα (ο νεαρός γηγενής, που είχε ενεργό ρόλο πέρυσι καθιερώθηκε εσχάτως στο «1») και το νεαρό Τσακνάκη.

Οι Κατερινιώτες εξέδωσαν δελτίο Τύπου με επεξηγήσεις για τις χειμερινές αλλαγές στο ρόστερ.

Αναλυτικά η τοποθέτηση από την ομάδα της Πιερίας:

«Με αφορμή την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, και προς αποκατάσταση της αλήθειας, κόντρα σε σειρά αναληθών και ανακριβών σεναρίων που εντέχνως διαρρέονται, το διοικητικό συμβουλιο του ΣΦΚ Πιερικός, αισθάνεται την ανάγκη να καταστήσει σαφή στο φίλαθλο κοινο της ομάδας τα εξης:
Κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2024 αποχώρησαν από την ομάδα τέσσερις (4) ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι Οικονομόπουλος, Σαραντίδης, Μπαλογιάννης και μόλις πρόσφατα ο Μπιντσης.
Οι ποδοσφαιριστές αυτοί αποχώρησαν από τον Πιερικό με δική τους απόφαση και πρωτοβουλία και χωρίς τη συναίνεση της ομάδας, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι υπάρχει διάταξη στον ισχύοντα κανονισμό αναφορικά με τις μεταγραφές, που ορίζει οτι ένας ποδοσφαιριστής ο οποιος είναι ερασιτέχνης, εχει την δυνατότητα να μεταγράφεται σε μια επαγγελματική ομάδα χωρίς να απαιτείται η συναίνεση του ερασιτεχνικού σωματείου στο οποίο ανήκει.
Όλα τα παραπάνω τα αναφέρουμε για το ιστορικό της υπόθεσης και για να αποδειχθεί οτι ο ΣΦΚ Πιερικος δεν απομακρυνε κανέναν από τους προαναφερθέντες ποδοσφαιριστες, αλλά εκείνοι αποχώρησαν με δική τους απόφαση και πρωτοβουλία, «εκμεταλλευόμενοι» τον ισχύοντα κανονισμό».