Κοζάνη, Καμπανιακός, Αναγέννηση Καρδίτσας Η «μετωπική» Καμπανιακού-Κοζάνης την ερχόμενη Τετάρτη στη Χαλάστρα θα κρίνει πολλά για τη μια θέση σωτηρίας στο Βορρά, την οποία διεκδικεί και η Αναγέννηση Καρδίτσας (φωτο Intime)

Superleague 2

Playouts Α’ Όμιλος: Για μια θέση στον… ήλιο Κοζάνη, Καμπανιακός και Καρδίτσα

10.05.24 | 23:06

Ξεκαθαρίζει σταδιακά το τοπίο στα playouts του Α΄ ομίλου της Super League 2, μετά τα αποτελέσματα της 8ης μέρας και δυο στροφές από το φινάλε, αν και τα δεδομένα διαρκώς εναλλάσσονται.

Ήδη, τρεις από τις έξι ομάδες γνωρίζουν την… τύχη τους. Ο ΠΑΟΚ Β και ο Ηρακλής σώθηκαν και μαθηματικά και δίνουν άτυπη «μάχη», χωρίς μεγάλη πίεση, για την πρώτη θέση στο Βορρά για το γόητρο.

Από την άλλη, ο Αιολικός έγινε ο πρώτος από τους τρεις που υποβιβάζεται στη Γ΄ Εθνική. Φυσικά, είχε προηγηθεί απευθείας ο Απόλλων Πόντου, με το φινάλε της α΄ φάσης και χωρίς να πάρει μέρος στη β΄.

«Κλειδί» το Καμπανιακός-Κοζάνη την Τετάρτη (15/5)

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Έτσι, τρεις ομάδες παλεύουν για την τρίτη προνομιούχο θέση. Καμπανιακός και Κοζάνη ισοβαθμούν στην τρίτη θέση, ενώ ένα πόντο πίσω βρίσκεται η Αναγέννηση Καρδίτσας, που υποχώρησε μετά την ισοπαλία με τον Ηρακλή στη Χαλάστρα. Την ερχόμενη Τετάρτη (15/5) στη Χαλάστρα ο Καμπανιακός φιλοξενεί τους Κοζανίτες και εκεί θα κριθούν πολλά.

Με την έννοια ότι είναι μάχη διπλής αξίας, κανονικό εξάποντο, όπως και επειδή δεν παίζουν σε άλλο μεταξύ τους ματς οι τρεις ομάδες αυτές.

Ο Καμπανιακός έχει το ατού της έδρας, αν και το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, με απόφαση της ΔΕΑΒ, τη στιγμή που η Κοζάνη έχει ως «όπλο» το ότι χάνει πολύ δύσκολα, έχοντας μόνο μια ήττα σε 8 ματς στα playouts, αλλά και ότι ξέρει να «γυρνά» αποτελέσματα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ορίζουν την τύχη τους οι δυο, περιμένει ένα «Χ» στη Χαλάστρα η Καρδίτσα

Τόσο η ομάδα του Γιώργου Αμανατίδη, όσο και αυτή της δυτικής Μακεδονίας κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Με την έννοια ότι όποιος κάνει το «2/2» σώζεται και δε περιμένει κανέναν και τίποτα.

Σε περίπτωση όμως που έρθουν ισόπαλες, αν η Καρδίτσα κάνει το «2/2» τότε η θεσσαλική ομάδα επωφελείται από την… αλληλοεξουδετέρωση και τερματίζει τρίτη εκείνη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Συνεπώς, από την Τετάρτη οι «κιτρινόμαυροι» θα γνωρίζουν αν έχουν ξανά οι ίδιοι το πάνω χέρι ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής ή όχι. Και αν είναι όλα στα πόδια της Αναγέννησης, ή περιμένουν… δώρα και συνδυασμούς. Ακριβώς το ίδιο και σε ακόμα χειρότερο βαθμό θα ισχύει και για όποιον ηττηθεί την Τετάρτη στο Δήμο Δέλτα.

Τι ισχύει στην ισοβαθμία

Αν δυο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, τα ακόλουθα κριτήρια ισχύουν:
1. Μεταξύ τους αγώνες
2. Διαφορά τερμάτων
3. Καλύτερη επίθεση

Η βαθμολογία

1. ΠΑΟΚ Β 30 (15-13)
2. Ηρακλής 29 (7-4)
3. Κοζάνη 23 (11-10)
4. Καμπανιακός 23 (9-8)
5. Αναγέννηση Καρδίτσας 22 (2-5)
6. Αιολικός 15 (5-9)

Η 9η στροφή

ΠΑΟΚ Β-Ηρακλής
Καμπανιακός-Κοζάνη
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αιολικός

Η 10η στροφή

Αναγέννηση Καρδίτσας-ΠΑΟΚ Β
Ηρακλής-Καμπανιακός
Κοζάνη-Αιολικός