Ο Μάριος Ηλιόπουλος

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος

10.06.24 | 12:37

Η ΑΕΚ μπαίνει σε μια νέα σελίδα με την αποχώρηση του Δήμητρη Μελισσανίδη από την ιδιοκτησία της ομάδας, με τον Μάριο Ηλιόπουλο να αναλαμβάνει νέος πρόεδρος της Ενωση.

Ο άνθρωπος που θα αναλάβει από εδώ και στο εξής την τύχη της ΑΕΚ θα παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα στις 16.00 στην Αίθουσα Τύπου του γηπέδου.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι γνωστός για τα «κιτρινόμαυρα» αισθήματα του, ενώ τα τελευταία χρόνια διατηρεί στενή επαγγελματική σχέση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Από την «Seajets» στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Μάριος Ηλιόπουλος  είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ναυτιλιακών υπηρεσιών «Seajets», η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα των ταχυπλόων σκαφών που εξυπηρετούν τα ελληνικά νησιά. Η Seajets είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο είδος της στην Ελλάδα με στόλο ταχύπλοων που συνδέουν πολλά νησιά του Αιγαίου.

Ο 55χρονος επιχειρηματίας είναι γνωστός για την επιτυχημένη του καριέρα στη ναυτιλία, ωστόσο έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του και στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ειδικότερα στις αναβάσεις, ενώ το παρατσούκλι είναι «Super Μario».

Παράλληλα, ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει συμμετάσχει ως χορηγός στο Ράλι Ακρόπολις. Από το 2015 και μέχρι το 2017, η SeaJets υποστήριξε έμπρακτα το όνομα του Ακρόπολις, αναλαμβάνοντας τη βασική του χορηγική ανάγκη.

Πρωτοστάτησε στην πυρκαγιά στο Μάτι

Ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει αναπτύξει σημαντικό φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο:

Στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι η SeaJets με το πλοίο του Tera Jet και τους ναυτικούς του, έσπευσε στην θαλάσσια περιοχή και προσέφερε βοήθεια σε πάνω από 700 ανθρώπους, διασώζοντας και μεταφέροντας τους σε μεγαλύτερα πλοία.

Διοργανώθηκε εκδήλωση στο Tera Jet το οποίο φιλοξένησε 500 παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών.

Προσέφερε το 10% του εισιτηρίου από και προς το λιμάνι της Ραφήνας με το Tera Jet από τις 26 Ιουλίου μέχρι το τέλος της σεζόν του 2018 για την ανοικοδόμηση των σπιτιών στο «Μάτι».

Από το 2016 προσφέρει δωρεάν μεταφορά ασθενών που δηλώνουν μόνιμη κατοικία στις Κυκλάδες, μαζί και τους συνοδούς τους, σε νοσοκομεία της Αττικής με ασθενοφόρο αυτοκίνητο.

Στη Σαντορίνη συνέβαλε στην αποκομιδή σκουπιδιών στους δρόμους του νησιού, καλύπτοντας 55 χλμ. δρόμου από τις 31 Αυγούστου 2018.

Προσέφερε δωρεάν προσομοιωτή γέφυρας πλοίου τύπου Transas Navigational Simulator Classroom NTRO 5000 στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο.

Το ERC 2018 είχε Ελληνικό χρώμα με χορηγό τη SeaJets , το λογότυπο της οποίας κοσμούσε το αγωνιστικό αυτοκίνητο του πρωταθλητή Ευρώπης 2018 Alexey Lukyanuk.