Φωτογραφία: Instagram/ Ionikosfcofficial

Superleague 2

Ρατσιστική επίθεση κατήγγειλε ο Ντάουντα από παίκτη της Καλαμάτας

05.02.24 | 22:31

Ο ποδοσφαιριστής του Ιωνικού, Αμπιόλα Ντάουντα, κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση από παίκτη της Καλαμάτας την ώρα του αγώνα, ζητώντας την παρέμβαση της Super League 2.

Ιωνικός και Καλαμάτα βρέθηκαν αντιμέτωποι για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε ένα ματς χωρίς γκολ, αλλά με πολλά νεύρα και εντάσεις.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Ντάουντα κατήγγελλε μέσω social media ρατσιστική επίθεση στο πρόσωπο του από παίκτη της αντίπαλης ομάδας, ενώ τόνισε ότι ο διαιτητής γνώριζε το περιστατικό και παρόλα αυτά τιμώρησε τον ίδιο για διαμαρτυρίες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο παίκτης του Ιωνικού:

«Παίζω επτά χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχω βιώσει ποτέ ρατσισμό μέχρι σήμερα. Ελπίζω η Super League 2 να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες εναντίον του παίκτη της Καλαμάτας,  που μου έκανε ρατσιστική επίθεση σήμερα. Ο διαιτητής το γνώριζε πολύ και μάλιστα μου έδωσε κίτρινη κάρτα για την αντίδρασή μου. Αυτή η πράξη είναι απαράδεκτη, σε μια χώρα που μου δίνει τόσα πολλά», ήταν τα λόγια του Ντάουντα.

Στηρίζει Ντάουντα ο Ιωνικός

Ο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τον ρατσισμό, καλώντας την διοργανώτρια Αρχή να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην επαναληφθεί ξανά τέτοιου είδους περιστατικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιωνικού:

«Καμία ανοχή στον Ρατσισμό

Η αναμέτρηση κόντρα στην Καλαμάτα για την 17η αγωνιστική της Super League 2 αμαυρώθηκε από την ρατσιστική επίθεση σε βάρος του ποδοσφαιριστή μας Αμπιόλα Ντάουντα.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός δυσάρεστου γεγονότος, που ουδεμία σχέση έχει με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Στο 31o λεπτό της αναμέτρησης, ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, δέχθηκε κίτρινη κάρτα μετά από την αντίδραση του στη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε από παίκτη της Καλαμάτας. Τέτοιου είδους περιστατικά, δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο που θελουμε! Είναι αδιανόητο εν έτη 2024 ένας ποδοσφαιριστής να υποτιμάται και να προσβάλεται λόγω φυλής ή χρώματος. Καταδικάζουμε κάθε μορφή ρατσισμού και διάκρισης. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ.

Καλούμε τη διοργανώτρια αρχή να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ετσι ώστε να μην γίνουμε ξανά μάρτυρες ενός τέτοιου περιστατικού.

Ντάουντα είμαστε μαζί σου».