Σαμπρίνα Γουίτμαν: Έγραψε ιστορία στην Γερμανία και έγινε η πρώτη προπονήτρια ανδρικής ομάδας Φωτογραφία: X-dieschanzer

Διεθνή

Σαμπρίνα Γουίτμαν: Έγραψε ιστορία στην Γερμανία και έγινε η πρώτη προπονήτρια ανδρικής ομάδας

07.06.24 | 08:41

Η Ίνγκολσταντ προσέλαβε την Σαμπρίνα Γουίτμαν στην θέση της τεχνικού και με τον τρόπο αυτό έγραψε ιστορία, αφού έγινε η πρώτη προπονήτρια σε επαγγελματική ομάδα της Γερμανίας.

Η 32χρονη ορίστηκε ως υπηρεσιακή προπονήτρια την περασμένη σεζόν και εντυπωσίασε, μένοντας αήττητη στα τέσσερα παιχνίδια και σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη της σεζόν, με 6-1 επί της Λίμπεκ.

Ξεκίνησε τη καριέρα της στις ακαδημίες του συλλόγου και έχοντας αναδείξει πολλά αστέρια για την πρώτη ομάδα, ήταν φυσικό να της δοθεί η ευκαιρία να γίνει η πρώτη γυναίκα προπονήτρια επαγγελματικής ανδρικής ομάδας στην Γερμανία.

Η ίδια δήλωσε μετά την ανακοίνωση της πρόσληψης της:

«Όταν ανέλαβα προσωρινά την πρώτη ομάδα τον Μάιο, ήλπιζα ότι δεν θα ήταν απλώς μια σύντομη περιπέτεια. Με κάθε στιγμή που περνούσα με την ομάδα στη συνέχεια, η επιθυμία μου να παραμείνω σε αυτή τη θέση μακροπρόθεσμα γινόταν όλο και πιο δυνατή.

Είμαι απίστευτα περήφανη και ευγνώμων που αυτό το ταξίδι που ξεκινήσαμε συνεχίζεται. Όλοι εδώ γνωρίζουν πόσα πολλά σημαίνει η Ίνγκολσταντ για μένα. Όλα ξεκίνησαν εδώ και μεγάλωσα εδώ. Κατά τη διάρκεια πολλών ετών μπόρεσα να χτίσω μια σταθερή βάση στην οποία μπορώ και θα μπορώ να στηριχθώ.

Θα συνεχίσουμε την πορεία μας με απόλυτο ενθουσιασμό, μεγάλη συνέπεια και μέγιστη ένταση».