Αρίγκο Σάκι Credits: Instagram/arrigosach

Διεθνή

Σάκι: «Σπουδαίος ο Σπαλέτι – Μπορεί να μας εκπλήξει η Ιταλία στο Euro 2024»

09.06.24 | 23:00

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Euro 2024 έχει ξεκινήσει, με την Ιταλία να αντιμετωπίζει την Αλβανία στο τελευταίο τεστ πριν από τη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο θρυλικός προπονητής, Αρίγκο Σάκι μιλώντας στην ιταλική ιστοσελίδα «Gazzetta dello Sport» ανέφερε ότι η «σκουάντρα ατζούρα» έχει τη δυνατότητα να φτάσει μέχρι και την κατάκτηση του τίτλου.

Παράλληλα ο έμπειρος τεχνικός υπογράμμισε ότι οι παίκτες πρέπει να ακολουθήσουν πλήρως τη φιλοσοφία του Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάκι

«Το γεγονός που μου δίνει τη μεγαλύτερη ηρεμία είναι η παρουσία του Σπαλέτι. Πιστεύω ότι είναι σπουδαίος προπονητής, ικανός να φτιάξει ένα καλό αγωνιστικό πλάνο και στιλ παιχνιδιού για τις ομάδες του και το έδειξε με την Νάπολι.

Εάν τα παιδιά τον ακολουθήσουν πλήρως, η Ιταλία μπορεί να μας αιφνιδιάσει. Δεν θα μου έκανε εντύπωση αν η Ιταλία έμπαινε με το πόδι στο γκάζι από το ξεκίνημα της διοργάνωσης. Πρώτα θα παίξουμε με την Αλβανία, μετά έχουμε την Ισπανία και την Κροατία.

Όλες οι ομάδες αξίζουν το μέγιστο σεβασμό μας, πρέπει να παίξουμε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Η δουλειά του προπονητή είναι περίπλοκη γιατί δεν έχει αρκετό χρόνο να προετοιμάσει την ομάδα για μία δύσκολη διοργάνωση όπως το Euro.

Είμαι όμως πεπεισμένος πως ο Σπαλέτι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».