Διεθνή

Σάρι: «Δυσκολεύομαι να φύγω για το εξωτερικό»

07.06.24 | 20:00

Ο Μαουρίτσιο Σάρι μίλησε για πρώτη φορά μετά την πρόταση που έχει δεχθεί από τον Παναθηναϊκό και αναφέρθηκε στο μέλλον του και ειδικότερα στις ιταλικές ομάδες.

Ο πρώην προπονητής της Λάτσιο, της Γιουβέντους και της Νάπολι μίλησε για την έλλειψη προτάσεων από ιταλικές ομάδες, υπονοώντας ότι νιώθει απογοήτευση που δεν τον έλαβαν υπόψη τους. Συγκεκριμένα ανέφερε, σε δηλώσεις του στο ιταλικό Sky Sports, ότι η Μίλαν και η Φιορεντίνα ήταν δύο πρότζεκτ που θα του άρεσαν, αλλά δεν καταλαβαίνει γιατί δεν κλήθηκε να συζητήσει μαζί τους ούτε για 15 λεπτά…

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να αναρωτηθώ. Δεν θα σας κρύψω ότι μερικά κλαμπ που δεν με αναζήτησαν με άφησαν λίγο απογοητευμένο, κάποιες καταστάσεις να σας πω την αλήθεια… Δεν λέω ότι έπρεπε να το κάνουν, αυτές είναι επιλογές που πρέπει να κάνει ένας σύλλογος, αλλά νομίζω ότι ήταν απαραίτητο να με ακούσουν τουλάχιστον για ένα τέταρτο… Είναι κάτι που δεν μπορώ να επηρεάσω ή μάλλον μπορώ να επηρεάσω αν καταλάβω γιατί», είπε.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν εννοεί τις Μίλαν και Φιορεντίνα: «Δεν θα αναφέρω ονόματα, αλλά είναι δύο περιπτώσεις που κατά τη γνώμη μου ήταν κατάλληλες για μένα», απάντησε ο Ιταλός τεχνικός.

Ρωτήθηκε για το πότε θα επιστρέψει στους πάγκους και ανέφερε: «Ελπίζω το συντομότερο δυνατό, πέρασα δύο μήνες που είχα οικογενειακά προβλήματα και χρειαζόμουν ξεκούραση, δεν είχα μεγάλη νοσταλγία για το ποδόσφαιρο. Τώρα, η επιθυμία μου είναι να επιστρέψω και μπορεί αυτό να συμβεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Αυτή τη στιγμή το να βρω μία πρόταση από την εγχώρια αγορά είναι δύσκολο, αλλά δυσκολεύομαι κιόλας να φύγω για το εξωτερικό».

Για τη διαπραγμάτευση με τη Σεβίλλη: «Υπήρχε μια μικρή διαπραγμάτευση αλλά είχαν διαφορετικές ανάγκες από τις δικές μου, οπότε δεν προχώρησε ιδιαίτερα. Η αποχώρηση από την Τσέλσι ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου. Υπήρχε μια καλή βάση για να μείνω εκεί και να συνεχίσω στον σύλλογο, έκανα ένα μεγάλο λάθος εκείνη τη στιγμή. Κερδίσαμε το Europa League, το έργο ήταν υπέροχο, αλλά ήθελα να επιστρέψω στην Ιταλία, δυστυχώς», τόνισε σε άλλο μέρος της συνέντευξης.