Στη Βουλή για συζήτηση εισάγεται το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας Φωτογραφία: Intime

STOIXIMAN SUPERLEAGUE

Στη Βουλή για συζήτηση εισάγεται το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας

31.01.24 | 10:21

Για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται την Τετάρτη (31/1) το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Το σχέδιο νόμου έχει πλήρη τίτλο «Κύρωση της από 11.12.2023 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Έκτακτα μέτρα απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας» (Α’ 203) – Λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της βίας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού» και δρομολογήθηκε από την κυβέρνηση μετά από μια σειρά επεισοδίων στο περιθώριο αθλητικών αναμετρήσεων, με αποκορύφωμα τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το κλειστό του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη».

Το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μετά την κατά πλειοψηφία ψήφισή του. Ειδικότερα «υπέρ» του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης -πλην του ΚΚΕ που το καταψήφισε- επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν σήμερα (31/1) κατά τη συζήτησή του στην Ολομέλεια.

Οι βελτιώσεις Βρούτση στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας

Ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, σε νομοθετικές βελτιώσεις- προσθήκες που κατέθεσε κατά τη β’ ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή, προβλέπεται ότι από την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν για τους φιλάθλους και πάλι τα γήπεδα. Ημέρα όπου η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας θα έχει και τις νέες αρμοδιότητες για την εισήγηση και επιβολή των αυστηρών διοικητικών κυρώσεων στα γήπεδα όπου σημειώνονται φαινόμενα οπαδικής βίας.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι από την Τετάρτη 6 Μαρτίου τίθεται σε ισχύ η λειτουργία των νέων καμερών εποπτείας σε όλα τα γήπεδα της Super League και της Basket League, ενώ από 9 Απριλίου (ημέρα Τρίτη) θα ενεργοποιηθεί και το σύστημα της πλατφόρμας ταυτοποίησης μέσω κινητού τηλεφώνου των κατόχων αθλητικών εισιτηρίων κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.